MENÜ

Senaryoyu 6 numara belirler

Abone Ol Google News

Trabzonspor, topa nitelikli hükmeden iyi bir antrenör takımı olma yolunda ilerliyor. Galatasaray’ın bu kadar formda olan ve ligin hücum istatistiklerinde zirveye oynayan Trabzonspor’a karşı savunmadan çıkış planını kusursuz işletmesi gerekecek. Aksi halde Trabzonspor’un ceza sahası içi topla buluşma sayıları Terim’in canını sıkabilir. O yüzden Terim, Djaniny’nin Nelsson’a yapacağı baskıyla topu Luyindama’ya yönlendirme planına çözüm üretebilmeli. Luyindama’ya 26 yaşından sonra bir haftada top kullanma ve pas özelliği yüklenemeyeceğine göre, Fatih hocanın 6 numara tercihi hayati önem taşıyacak.

Haberin Devamı

Morutan’ı bulabilmeli

Kasımpaşa maçında Türkiye serüvenini başlatan Morutan, Terim’in sahadaki en yaratıcı oyuncusu oldu bile. Galatasaray’ı orta sahadan rakip ceza sahasına taşımada hayli becerili görünen Rumen oyuncu Trabzon deplasmanında karşısında hem yetenekli hem dinamik orta sahalar bulacak. O yüzden Terim’in Morutan’ı 6 numarada kiminle destekleyeceği maçın senaryosunu belirleyecek. Yeni transfer Assuncao 11’de başlar mı bilinmez ve Berkan’ın da form olarak Taylan’ın önünde olduğu bir gerçek. Ne var ki, eğer yeni transfer oynamayacaksa savunmadan hücuma geçişlerde Morutan’ı bulacak, Trabzon’un sol bekinin arkasına uzun top atacak bir 6 numarayla oynama gerekliliği Taylan’ı bir adım öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

Muslera’nın arkası boş

Muslera Türkiye saatiyle 10 Eylül sabaha karşı 01.30’da Uruguay Milli Takımı’yla Ekvador’a karşı Montevideo’da maça çıktı. Sonrasında uçağa atlayıp İstanbul’a doğru yola çıktı. Muhtemelen kafileyi cumartesi sabahı havalimanında yakalayacak ve Trabzon’a hareket edecek. Fiziksel olarak metabolizmayı inanılmaz zorlayıcı bir durum. Muslera, Copa America’dan sonra da PSV maçlarından dolayı dinlenemedi ve kötü bir sezon başlangıcı yaşadı. Galatasaray’ın yaz transfer döneminde Muslera’yı dinlendirebilecek bir kaleci havuzu oluşturabilmesi gerekiyordu. Bu başarılamadığı için her maç Muslera’nın formuna muhtaçlar.

YORUM YAZ