MENÜ

Savunma düzelirse neden olmasın!

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında 8 puanı kapatıp mutlu sona ulaşması için küçük çaplı bir mucizeye ihtiyaç olduğuna şüphe yok. Ama matematik müsade ettiği sürece her hafta yeniden hesap yapması da kaçınılmaz. Kaliteli ve tecrübeli bir kadroya sahip olan Beşiktaş, Başakşehir’i ikinci 45 dakikadaki güçlü oyunuyla yenerek aradaki farkı 8’e düşürürken, Galatasaray’a da bir galibiyet kadar yakınlaştı. Beşiktaş, Sivas ve Ankaragücü’nü 6 puanla geçerse Aslantepe’de Galatasaray ile aradaki bir galibiyetlik farkı kapatma şansını yakalayabilir.

Haberin Devamı

Fikstür zor ancak...

Fikstürü zor ya da kolay yapan tamamen takımın formudur. Beşiktaş’ın Başakşehir maçındaki taktiksel esneklik ve oyun gücünü kalan maçlarda ne oranda uygulayacağını kestirmek güç. Fikstüre bakıldığında hem Beşiktaş’ı hem de Başakşehir’i evinde ağırlayacak olduğundan Galatasaray’ın lehine görünüyor. Beşiktaş ise hem Galatasaray’a hem Trabzonspor’a konuk olacağı için her maçı kusursuza yakın oynamak zorunda.

Güneş iyi geldi!

Şenol Güneş Milli Takım’ın başına geçtiği günden bu yana hem Beşiktaş’a hem de Ay Yıldızlı ekibe iyi geldi aslında. Milli Takım’la iki maçı birden kazanması, dönüşte Beşiktaş ile Rize ve Başakşehir’i yenmesi antrenör formunu zirveye çıkarıyor. Şenol hocanın meslektaşı Terim ile kıyaslandığında çok daha formda olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Burak ilaç oldu

Burak Yılmaz’ın gelişiyle iki sezondur süre gelen santrfor krizini aşan Beşiktaş, Karius’un formuyla da kalesindeki yangını söndürdü. Fakat hâlâ en zayıf karnı stoper tandemi. Mirin, yetenekli ama hala Vida ile uyum sorununu halledebilmiş görünmüyor. Tandemin uyumsuzluğundan kaynaklı pozisyon veriyorlar ve gol yeme sorununu çözebilmiş değiller.

İlk yarıyla aynı

İlginçtir ilk 11 haftada bu ikiliyle 14 yemişlerdi, ikinci yarının ilk 11 haftasında da aynı sayıda gol yediler. Tek fark o dönem 19 atmışlardı, şimdi Burak etkisiyle 32 attılar. Beşiktaş, ikinci yarının en skorer takımı. Fakat Başakşehir ve Galatasaray ikinci yarıda sadece 7 gol yemişken Siyah-Beyazlılar’ın 14 yemesi büyük bir sorun. Şampiyonluk kolay görünmüyor ama Güneş, Devler Ligi için Galatasaray’ı geçmek istiyorsa savunmaya çözüm bulmak zorunda.

YORUM YAZ