MENÜ

Santrfor şart

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın'ın, bu sezon yaşadığı dar kadrolu mucizevi şampiyonlukların ötesinde bir yapılanma gerekiyor. Beşiktaş şayet bir bölgeye büyük para harcayacaksa bu kesinlikle santrfor olmalı. Mandzukiç'in Avrupa'ya dönüşü, futbola dönüşü anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş yeni sezonda kadrosunu Şampiyonlar Ligi'ne göre dizayn etmeli. Orası başka bir alem. Kadro kalitesi ve düzgün organizasyon talep edilen bir platform. Sergen Yalçın'ın, bu sezon yaşadığı dar kadrolu mucizevi şampiyonlukların ötesinde bir yapılanma gerekiyor. Beşiktaş yönetiminin elinde bu kez çok önemli bir koz ve kaynak var, o da Şampiyonlar Ligi. Öncelikle yönetimin elinde tutmak istediği Sergen Yalçın tarafından büyütülmüş oyuncuların durumu netleştirilmeli. Aboubakar'ın sakatlığı ona United yolunu kapatmış ve son iki sezonunu kabusa çevirmişti. Beşiktaş'ta sezonun üçte ikisinde harika bir performans gösterdi ama nisan ayının başından bu yana sakatlıkla boğuşuyor. Aboubakar sağlıklıysa Beşiktaş'ın onu alması için bütçesini esnetmesi bir noktaya kadar makul karşılanabilir. Ama sağlığıyla ilgili bu sorunlar sürecekse 3.5 milyon Euro'luk yıllık kontratlar kulübü batırır.

Haberin Devamı

Yaş ortalamasına dikkat

Aboubakar'ın yerine Beşiktaş yönetiminin Mandzukiç ve Hataysporlu Diouf'u düşündüğü bilinen bir durum. Mandzukiç 35, Diouf 34 yaşında. Mandzukiç 2019'ta Juventus'tan, Katar Ligi'ne gittiğinde emekli olmayı kafasına koymuş gibiydi. Fakat sonra içindeki rekabetçi ruhun dürtmesiyle Milan'da yeni bir meydan okumaya kalkıştı. Zlatan'ın olduğu bir takımda hem de. Sonuç istediği gibi olmasa da Mandzukiç'in Avrupa'ya dönüşü, futbola dönüşü anlamına geliyor. Mandzukiç artık yaş olarak riskli bir transfer sınıfında. Elbette Diouf için de fiziki şartlar farklı değil. Geçen sezon ligimizin en değerli oyuncularından biri olmasına rağmen 34 yaş gerçeği ister istemez akıllara Papis Cisse ya da Wagner Love tecrübelerini getiriyor. Beşiktaş şayet bir bölgeye büyük para harcayacaksa bu kesinlikle santrfor olmalı.

Baskıdan fazlası gerekir

Beşiktaş taraftarı Ghezzal'in kalması için sosyal medyadan iki tarafa da büyük bir baskı yapıyor. Ama bu transferin gerçekleşmesi için sosyal medya baskısından fazlası gerekebilir. Zira Ghezzal'in alınabilmesi için minimum 10 milyon Euro civarı bir rakam var. Beşiktaş Yönetimi için bu rakam şimdilik çok ulaşılabilir görünmüyor. Burada artık yöneticilik becerileri, ilişkiler ağı devreye giriyor. Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi'ne gruplardan katılacak olması ve Ghezzal'in isteğininin doğru kullanılması gerekiyor. Rosier konusunda Beşiktaş'ın işi bence Ghezzal kadar zor değil zira bonservis rakamıyla teklif arasında bir uçurum yok. Sağ bek deyip geçmemek gerek. Beşiktaş, Rosier gibi sağ beki bulmuşken minimum 5 yılı kapatacak bir plan yapmalı.

YORUM YAZ