MENÜ

'Rıza' göstermediler

Abone Ol Google News

Sivas’ta soğuk havaya rağmen beklenenden daha iyi bir zeminde oynanan maçın ilk yarısını Fenerbahçe, ikinci yarısını Rıza Çalımbay ve futbolcuları domine etti.

Haberin Devamı

Hafta arasında Altay’a karşı kötü başlayıp devre arasında kenardaki 4 oyuncusunun yerini değiştirerek maçı kazanan İsmail Kartal’ın Sivasspor’a karşı değişimleri ters etki yaptı, onca eksiğine rağmen Rıza Çalımbay hamleleriyle maçın senaryosunu değiştirdi.

İsmail Kartal, oyunu dar alana sıkıştırmayı ana planı haline getiren Sivasspor’un Göztepe maçını çok iyi analiz etmiş. Fenerbahçe, ideal kadrosundan yoksun olduğu için topa hükmetmekte zorlanan Sivas'ı önde yakaladığı bir anda az pasla çok mesafe kat ederek golü buldu. Golü atan Zajc ile Crespo merkezde diri kalırken az top kaybettiler, Fenerbahçe'yi öne doğru ittiler. Bu sayede İlk yarı işler İsmail Kartal'ın istediği gibi gitti.

Rıza Çalımbay açısından ise talihsiz bir ilk yarı senaryosu gerçekleşti. İkinci yarı için planladığı Kayode hamlesini Erdoğan'ın sakatlığından dolayı 16'da yapmak zorunda kalınca işleri aksadı.

Haberin Devamı

'Büyük hata yaptı'

Ne var ki, ikinci yarıya merkezde bekleneni veremeyen Özkan'ın yerine Sefa Yılmaz'ı almak Sivasspor'u canlandırdı. Fizik olarak düşmeye başlayan Fenerbahçe'de ise İsmail hoca, 55'te Novak'ın sakatlanmasıyla Pelkas'ı alıp, Berisha ile Serdar Dursun'u değiştirdi, sol beke de Samuel'i çektiği andan itibaren oyunun momentumunu rakibine kaptırdı. İsmail hocanın 79'a kadar oyuna müdahale etmeden beklemesi büyük hataydı. İlk yarıyı tek isabetli şutla tamamlayan Sivasspor, Rıza Çalımbay’ın kadro sıkıntısına rağmen yaptığı hamlelerle oyunun senaryosunu değiştirdi, ikinci yarı tüm istatistik kalemlerini lehine çevirdiği gibi Pedro Henrique'nin jeneriklik frikik golüyle tabelayı eşitledi.

YORUM YAZ