MENÜ

Riski ucuza satın alırsa!

Abone Ol Google News

Origi kariyeri boyunca yedekliği sindirmiş, hamle oyuncusu olarak dünyaya gönderildiğini düşünen bir santrfor. Lille’de başladığı futbol yaşantısı Liverpool’a taşınsa da Belçikalı santrfor hiç bir zaman üzerine plan yapılan bir oyun karakteri olmadı, olamadı. Yıllar süren Liverpool kariyerinde hamle oyunculuğuna o kadar alıştı ki, Belçika Milli Takımı’nda Lukaku ve Batshuayi’nin arkasında beklemek onu fazla etkilemedi. Nitekim bugün de Milan’ın yedek santrforu olarak Milano’da nefis bir yaşam! sürüyor. Beşiktaş, santrfor havuzunda Aboubakar, Cenk ve Muleka’ya sahip. Origi’yle doğru bir kontratta buluşacaklarsa pişmanlık yaşama riskini ucuza satın almış olurlar. Yoksa Dele Alli’deki hayal kırıklığının benzeri yaşanabilir.

Haberin Devamı

Muleka, Redmond, Saiss…

Şenol Güneş’in yakaladığı futbol ivmesi göz kamaştırıcı doğrusu. Şenol hocanın kadrodan aldığı verim, büyüttüğü bireysel performanslar Beşiktaş’ı şampiyonluk yarışında dezavantajlarına rağmen bir noktaya kadar tutmaya yetti. Sanırım Beşiktaş yönetimi de taraftarı da Güneş’in yaktığı futbol ateşinden fazlasıyla memnundur. Ben Güneş’in yeni sezonda çok daha iddialı bir kadro kuracağını, bugünkü oyun planını çok daha güçlü hale getireceğini düşünenlerdenim. O yüzden Beşiktaş’ın iyi bir sağ stoperle işe başlaması gerekecek. Wellinton artık Beşiktaş stoperi olmaktan çok uzak. Sol stoperde oynayabilecek Tayyip Talha, Omar Colley ve Saiss var. Üç stoper lüks görülebilir. Zaten Saiss gibi lider karakterler yedek beklemek için bir takımda kalmaz. Muhtemelen Saiss satılır, Colley 11 oyuncusu olarak kalır.

Haberin Devamı

Redmond kalmalı

Redmond, Fenerbahçe derbisinden bu yana yükseliyor. Hücumda ufuk açıcı bir tarzı var. Önümüzdeki sezon Ghezzal’in sağlıklı dönmesi üzerine bir sağ kanat planı olacaktır, bu durumda Güneş bildiği bir sol kanat forveti olan Redmond’u tutmakta ısrarcı olmalı. Hatta üzerine bir kanat forveti daha almalı. Hocanın Nkodou’nun üzerinde konuşmak bile istememesi ise anlaşılır bir durum. Zira aldığı tüm şansları tepmiş bir futbolcudan bahsediyoruz. Muleka, genç ve gelecek vadeden bir forvet. Ne var ki, o da bu sezonun kaybedenlerinden biri. Güneş, kariyeri boyunca yeteneğini göstermek isteyen tüm futbolculara şans vermiş, hayata döndürmüş biri olarak Muleka’dan umutlu mu emin değilim. Muleka’nın kontratından çıkmayı deneyebilirler. Ama bu durumda santrfor havuzuna bir oyuncu daha almaları gerekir.

YORUM YAZ