MENÜ

Rakibin tarzı Fenerbahçe'ye ters!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe'nin hocası Vitor Pereira, bugün en sevmeyeceği tarzdaki rakiple karşı karşıya gelecek. Topla oynamayı çok seven Çağdaş Atan’dan topa az dokunup hızlı kaleye gitmeye odaklanan Bülent Korkmaz’a geçen Alanyaspor, 6 haftada hiç kaybetmedi. Yüksek tempolu oyunlara cevap verebiliyor, topa sahip olmaları gerektiğinde bocalamıyorlar. Vitor Pereira’nın son 3 lig ve Avrupa Ligi maçlarındaki oyun tercihlerine bakınca topsuz oyuna daha çok odaklandığını görebiliriz.

Haberin Devamı

Endişe taşımıyorlar

Sarı-Lacivertliler için Hatay deplasmanındaki topa az sahip olunan ama tempoyu belirleyen dominant oyun modeli sonraki maçların hiçbirinde o şiddette kullanılamadı. Bu sürede Olympiakos ve Trabzon yenilgileriyle Antwerp beraberliği yaşandı. Bugünkü rakip Alanya da tıpkı Vitor Pereira’nın Hatay maçı planında olduğu gibi topa az dokunuyor görünse de oyunun inisiyatifini asla rakibe bırakmıyor. Büyük takımlara deplasmana gittiklerinde endişe taşımıyor tam tersi rakibi huzursuz eden bir oyun tarzına sahipler.

Abartmış da olmayız

Haberin Devamı

Pereira’nın en sevmeyeceği tarzdaki dersek de abartmış olmayız. Fenerbahçe’nin artık kendi imza oyununu seçmesi ve o yolda ilerlemesi gerekiyor. Pereira’nın oyununu sadece yüksek tempo ile izah etmek yetmez. Tempo oyununa yetenek ve topa nitelikli sahip olunan sürelerin artırılması da eklenmeli. Kim Min Jae’nın yokluğunda merkeze Szalai, sağ stopere Tisserand, sola da Novak’ın geçmesi beklenebilir. Samuel cezalı olduğundan sağ kenarda Nazım’a forma şansı doğacaktır. Ama tabii ön alanda Mesut mu, Pelkas mı, Rossi mi sorusu en can alıcı soru...

YORUM YAZ