MENÜ

Radikal kararlar gerek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Kocaman’dan beklenti büyük değişimi hayata geçirmesi. Bu değişim sadece oyuncu isimleriyle sınırlı kalmamalı. Artık sistemin de değişmesi gerekiyor. Geçen sezon topun karşısında pozisyon aldığı için Kadıköy’de tam 21 puan kaybeden zihniyeti değiştirmeli. Vitor Pereira bile 2015-16 sezonunda ilk 4 haftayı 10 puanla geçmesine rağmen Beşiktaş derbisini kaybettikten sonra Kadıköy’de oynanan Akhisar maçının 60. dakikasında Meireles’in yerine Josef’i alarak çift ön liberoya geçiş yapmış ve bir daha da geri adım atmamıştı. Tamam, çok tartışılan bir tercihti ve hâlâ Fenerbahçe çift ön libero virüsünü temizlemeye çalışıyor, kabul ama en azından radikal bir karar alabilmişti.

Artık hamle zamanı

Şimdi sıra Aykut Kocaman’da. Fenerbahçe evde 7 kaçtır kazanamıyor, 5’i Kadıköy’de olmak üzere 4 haftada 7 puan kaybetti ve yediği 8 golle Osmanlı ve Gençlerbirliği’nden sonra ligin en çok gol yiyeni. Aykut hocanın oyunu defansif olarak tanımlanamaz. Eğer öyle olsaydı bu takım 8 gol yemezdi. Sorun topun hızında. Fenerbahçe 3. bölgeye gelene kadar topun canı çıkıyor. Aykut hocanın tıpkı Pereira ya da Antonio Conte gibi radikal bir karar alması şart.

FM oynamıyoruz ama...

Neto hamle zamanlaması iyi, ayakları düzgün bir stoper. İsla, Şili Milli Takımı’ndan stoper pratiğine sahip. Neto-Skrtel-İsla ile 3’lü savunmaya dönüş Fenerbahçe için önemli bir çıkış kapısı olabilir. En azından geriden oyun kurulumunda daha az hata adına buna mecbur. Josef’in tek ön libero olduğu düzenin sol kenarında İsmail, sağında Dirar, merkezinde Valbuena ve Giuliano, santrforlar Soldado ve Janssen... Biliyorum, bu o kadar kolay bir değişim değil ve Football Manager (FM) oynamıyoruz. Fakat büyük devrimler büyük kararlarla gerçekleşir. Fenerbahçe’nin buna ihtiyacı var.

YORUM YAZ