MENÜ

Platini'yle de bir yere kadar

Abone Ol Google News

Fransız medyası, özellikle de L'Equippe, Aime'nin bu işi kotaracak vizyona sahip olmadığını savunuyordu. EURO 96'daki yarı final bile onları tatmin etmemişti, kaldı ki 98 Dünya Kupası öncesi eleştirilen hoca, Cantona, Ginola, Papin gibi yıldızları Milli Takım'dan azledince çılgına dönmüşlerdi. Fakat Aime Jacquet, Fransa'yı dünya şampiyonluğuna taşıdıktan sonra özür yazısı yayınlamak zorunda kalmışlardı. Benzer senaryo Fransa'yı 2000'de Avrupa şampiyonu yapan Roger Lemerre ve 2006'da dünya kupası finaline taşıyan Raymond Domenech için de işledi.

Haberin Devamı

Lauren Blanc, EURO 2012'de çeyrek finaldeki eleniş sonrası görevi Deschamp'a bıraktı. Deschamp ve öğrencileri 2014 elemelerinde İspanya'nın ardından 2. oldu ve Play-Off'ta Ukrayna'yı 2-0'ın rövanşında biraz da hakem yardımıyla 3-0 yenerek Brezilya biletini aldı. Tıpkı 2010'da olduğu gibi.

Fransa'nın eleme grubu performansında 5 golle imzası olan Frank Ribery sakatlığı sebebiyle Brezilya kadrosundan çıkarılınca, Deschamp'ın uykuları kaçmaya başladı. Çünkü Ribery'nin boşluğunu dolduracak Manchester City'li Samir Nasri'yi fantastik performansına (34 maç, 7 gol, 9 asist) rağmen kadroya almaması, başta L'Equippe olmak üzere Fransız medyasında homurtuları beraberinde getirmeye başladı. Didier, Real Sociedad'ta 35 maç, 16 gollük sezon grafiğiyle parlayan Griezman'a güveniyor. Artı, Pogba, Cabaye, Matuidi gibi çok formda orta sahaların varlığı Fransa'yı grupta favori yapmaya yetiyor. Fransa'nın kadro kalibresi gruptaki tüm rakiplerinden daha yukarıda, ama İsviçre'nin artısı takım kimyası. E Grubu'nun en büyük handikapı 2. tur ve çeyrek finalde Arjantin ve Almanya gibi takımların bekliyor oluşları. Bakalım, benliğini Fransız futboluna adayan Platini buna bir çözüm bulabilek mi?

Haberin Devamı

Hitzfeld kanunları

Şüphesiz, Alman futbolunun en kariyerli antrenörlerinin başında Ottmar Hitzfeld gelir. 1996-97 sezonunda Dortmund ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdıktan iki yıl sonra Bayern ile ManU'ya son saniyede aynı kupayı kaptırmanın travmasını atlatan Hitzfeld, 2001'de Münih temsilcisini Avrupa'nın en büyüğü yapmıştı.
2008'e kadar Bayern'i çalıştıran efsane hoca 6 yıldır İsviçre futbolunu yeniden inşa etmek için ter döküyor. EURO 2008'de Fatih Terim'e teslim olduktan sonra 2010'da İspanya'nın tiki-takasına takoz koyan tek antrenör olmayı başaran Alman teknik adam 2013'te İsviçre'yi FİFA klasmanında 7. sıraya kadar çıkardı. Dünya Kupası'na seri başı olarak katılan İsviçre, Gökhan İnler ve Behrami liderliğinde 2. tura çok yakın olacak. İleri üçlüde Shaqiri-Shaqa-Drmiç gibi devşirme oyuncuların dinamik oyunları Hitzfeld'in en büyük kozu olacak.

Ekvador'un olayı; rakım

Grupta iddiası bulunan diğer takım Ekvador'un olayı; yüksek rakım. Resmi maçlarını 2800 metre ile ülkenin en yüksek rakımlı şehri olan Quito'da oynayan ve rakiplerin metabolizmaları oksijen dengesini sağlayana kadar 90 dakikayı bitiren Ekvador, bu şark kurnazlığıyla 2 Dünya Kupası'na gitti. FİFA, 2007'de 2500 metrenin üstünde maç oynamayı yasaklayınca duraklama dönemi girdiler ama aynı durumdaki Bolivya ve Peru'nun siyasi desteğiyle FİFA'ya geri adım attırdılar. Ekvador, Brezilya'da maçlarını 1172 metre rakımlı başkent Brasilia'da oynayacağı için Fransa ve İsviçre karşısında çok şansları olmayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ