MENÜ

Önce matematik sonra taktik

Abone Ol Google News

Vitor Pereira, Kadıköy’ün coşkusunu taktiğinin bir parçası yapabiliyor. Önceki döneminde sezonun tamamında evde tek bir lig maçı bile kaybetmemişti. Geçen sezon sadece Erol Bulut’un 6 Kadıköy mağlubiyeti (Emre Belözoğlu 1 yenilgi) gördüğü gerçeği düşünüldüğünde bunun şampiyonluk yolunda ne kadar önemli bir detay olduğu sanırım daha iyi anlaşılır. Vitor Pereira, son Altay maçına bile 9 eski futbolcuyla çıkmıştı, Milli Takım arasında yeni yüzler katıldı ve asıl değişimin Sivas maçıyla başlaması beklenebilir.

Haberin Devamı

Rossi’yle Mesut birlikte oynar

Pereira’nın 3-4-2-1’inde Rossi ile Mesut’u birlikte izleme ihtimalimiz yüksek. Zira Berisha gibi net bir santrforla bu düzeni daha işler hale getirmek isteyecektir. Ne var ki, son Altay deplasmanının kahramanı Ferdi’nin sakatlığı sol koridorda Novak’a, Nazım’ın sakatlığı ise Osayi Samuel’e forma şansı olarak görülebilir. Pereira’nın ideal sisteminin en büyük gereksiniminin iki kenar olduğu düşünüldüğünde Novak ile Samuel’in formları doğrudan senaryoyu etkileyebilir.

Haberin Devamı

Yerlilerden eksikler...

Ferdi ile Nazım yerli statüsünde forma giyen futbolcular. İkisi birden oynayamayacaksa Pereira’nın Gustavo’nun yanında bir yerli tercih mecburiyeti olacak. Bu da büyük ihtimalle sakatlıktan dönen İrfan Can ya da sağlıklıysa Mert Hakan Yandaş olabilir. Yani Pereira’nın Sivas taktiği yerli matematiğinin etrafında şekillenecek.

YORUM YAZ