MENÜ

Önce kaosu yeneceksin

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın PSV karşısındaki hezimetinin sorumlusu olarak futbolcuları görmek büyük haksızlık olur. Başta Fatih Terim olmak üzere herkes üzerine düşeni, kimseyi suçlamadan sorumluluktan kaçmadan, doğru planı bulana kadar yapmalı. Fatih Terim 4. sezon başlangıcını yapıyor ama 3 yıl daha süreye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Sanki 3.5 yıldır bir başkası takımı çalıştırıyordu, tüm planlamaları başka bir hoca yaptı ve Terimde Burak Elmas ile göreve başlayıp enkaz devralmış gibi davranıyor.

Haberin Devamı

Galatasaray son 36 Avrupa maçında sadece 4 kez kazanmış, 23 deplasmanda 1 galibiyet alabilmiş. Fatih hocanın da Galatasaray ile Avrupa karnesi kariyerinin en kötü rakamlarına ulaşmış durumda. Hocanın bunu irdelemesi ve teknik ekibiyle tartışması, oyun planı üzerine yeni fikirler üretmesi gerekiyor. Ama bunun için oyun planı üzerine fikir savaşına girebilecek bir ekip kurması gerek.

Halil ve Gedson alınmalıydı

Terim’in, ‘Bir futbolcuyu bugün ister, yarın vazgeçeriz. Planımızda olmayanı da alabiliriz.’ açıklaması büyük bir plansızlığın itirafıydı. Galatasaray’ın sorunu tam olarak bu. Ghezzal’ı almak için harcanan enerjinin yarısı Halil Dervişoğlu’na harcandı mı? Ülke futbolunun ve kulüplerin kurtuluşu, hangi kulüp olduğuna bakılmaksızın, rakiplerle transfer yarışı yapmaktan değil doğru kadro planlamasından geçer. Sahaya bakıldığında Galatasaray’ın transferdeki önceliklerinden biri orta sahada Gedson Fernandes olmalıydı.

Haberin Devamı

Plan nedir?

Galatasaray ve Terim’in Feghouli ile ilgili planı nedir? Cezayirli yıldız Galatasaray’ın en yetenekli ama maaşı en yüksek oyuncularının başında geliyor. Geçen sezon yönetimin hedefindeydi, oynamadı. Feghouli takımda kalacaksa neden üzerine plan yapılmıyor, yok eğer kendisi yaptırmıyorsa neden hâlâ kadroda. Bu soruların cevabını rövanşa kadar vermek kolay değil. Bu son 6 ayda verilmesi gereken bir karardı. Şahıslar kavga eder, yönetimler gider, hocalar değişir ama kulüplerde esas olan devamlılıktır. Galatasaray bunu unuttu. Sarı- Kırmızılılar’ın PSV’den önce kaosu yenmesi gerek.

YORUM YAZ