MENÜ

Önce Antep, sonra Gençler

Abone Ol Google News

Gençlerbirliği ile Gaziantep’in mücadelesi keyifli, pozisyonlu ve izleyenler açısından tatmin ediciydi. Gaziantep, 3-5-2’yi ligimizde ana formasyon olarak benimseyen ender takımlardan. Geçen hafta Konya’yı attığı tek golle yıkan Muhammet ile maça başlayan Sumudica; Güray’ı yedek bırakıp tüm sorumluluğu Maxim’e yükledi. Aslında bu tercih maçın ilk yarısında işe yaradı. Bundan 5 sene evvel 30 milyon Euro’ya bile büyük takımlara transferi imkansız görünen Mirallas’la karşılıklı kanatlarda oynayıp topu önde tutan Maxim’in hızı Gençlerbirliği savunmasını çok zorladı. Kornerde kazanılan penaltıyı kullanan Maxim golü atmayı en çok hak eden oyuncu olarak tabelayı değiştirdi.

Haberin Devamı

Candeias vitesi yükseltince

Maçın ikinci yarısında Gençlerbirliği Candeias ile vites yükseltti. Portekizli forvet sağ önde o kadar iyi bir başlangıç yaptı ki, her sızması pozisyon olmaya başladı. Kısa bir süre içerisinde oyunun momentumunu Gençlerbirliği’ne geçmesini sağladı. Polomat’ın pasını harika bir gol vuruşuyla ağlara gönderdiğinde dakikalar henüz 56’yı gösteriyordu. Sonrasında oyunun Gençlerbirliği’nde kalmasına yardımcı olan Candeias önünde Stancu’nun yokluğunu fazlasıyla hissetti. Buna rağmen Gençlerbirliği son dakikaya kadar pozisyon bulsa da Soner’in uzatmalarda kaçırdığı net golle sahadan 1 puana razı olarak ayrıldı.

Haberin Devamı

Baskı ve kalite

Maçın geneline bakıldığında iki takımın da hızlı ve kazanma odaklı oynadığını görmek sevindirici. Bol pozisyon izlettiler, kaleyi düşündüler. Gaziantep 7/10 şut isabetiyle yüzde 70 isabete kadar çıksa da ikinci yarıdaki Gençlerbirliği baskısı maçın kalitesini yükseltti.

YORUM YAZ