MENÜ

Olay var kazanan yok

Abone Ol Google News

Gaziantepspor basit, sade ama taktiksel açıdan doğru bir futbol oynuyor. Yeni Malatyaspor’a karşı da düzenini bozmadan Kana Bıyık önderliğinde üçlü savunma pratiklerini verimli şekilde kullandı. Mart 2020’den bu yana sadece 1 kez, o da açılış maçında Galatasaray’a kaybeden Sumudica ve öğrencileri Yeni Malatyaspor’u elinden kaçırdı denebilir.

Haberin Devamı

Orgazine işler!

Mirallas’ın Gaziantep’te futbol oynuyor oluşu Kırmızı-Siyahlı takımın maçlarını izlemek için yeter şartların başında geliyor. Birkaç yıl önce 30 milyon Eurolar’a alamayacağınız bir yıldızı izlemek büyük keyif. Gaziantep’in oyun pratiğinde 3 stoperin rolü büyük. Kana, Djilobodji- Tosca paylaşmasının ardından atılan uzun pas ve akabinde Mirallas’ın kafa şutu nefis bir golle sonuçlandı. Gaziantep’in basit ama önlem alınamayan organize hücum setlerinden biri bu. Stoperden ters kanada çıkan uzun top forvetin bitirdiği organize işler. Bunu harika oynuyorlar ve gollerin önemli bir bölümünü bu sayede buluyorlar.

Sokak futbolcusu

Adem Büyük ligimizdeki sokak futbolunun son temsilcilerinden. Biraz Aguero tarzı, içinden geldiği gibi oynuyor. Attığı beraberlik golü akıl, teknik ve içten gelen sokak futbolcusu ruhunun yansımasıydı. Gaziantep deplasmanında takımını oyunun içinde tutan adamdı. Oğuz atılınca oyunun momentumunun Malatya’ya geçmesi beklendi. Ama Kana buna müsade etmedi. Savunmanın lideri takımını öne geçirince Malatya risk almak zorunda kaldı. Semih’i santrfora gönderen Hamza hoca bu çabasının karşılığını uzatmalarda aldı. Semih’in indirdiği topu oyuna yeni soktuğu Jetmir’in gole çevirmesi Malatyaspor’a 1 puanı getirdi. Bu golün ardından Sumudica alışılageldiği üzere oyundan atıldı. Sanırım bu durum da artık kabak tadı vermeye başladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ