MENÜ

Nefes kesici

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın son iki haftada ortaya koyduğu futbol ve aldığı skorlar gerçekten nefes kesici. Milli maç arasında Covid 19 ve sakatlıklardan dolayı idman yapacak futbolcu bulamayan Sergen Yalçın’ın elindeki dar kadroyu önce Başakşehir’i peşinden Fenerbahçe’yi hem de Kadıköy’de yenecek seviyeye getirmesi büyük olay doğrusu. Beşiktaş’ın orijinal stoperleri, sol beki, birinci kalecisi sakatken Fenerbahçe’de Erol Bulut’un hangi futbolcuyu oynatacağını şaşıracak kadar zengin bir kadrosu olduğu tartışılmaz bir gerçek. Sergen Yalçın, meslektaşını taktiksel anlamda yere serdi. Beşiktaşlı futbolcuların Necip önderliğinde motivasyonlarını yüksek tutması maçın anahtarıydı. Aboubakar’ın gücü, Ghezzal’in klası, Souza’nın enerjisi Beşiktaş’a 15 yıl sonra tarihi bir gece daha yaşattı. İlginçtir geçen sezon Galatasaray’a 20 yıl aradan sonra kaybeden Fenerbahçe, Beşiktaş’a da tam 15 yıl sonra yenildi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Sergen Yalçın 7 eksikle tarih yazarken Erol Bulut bu kadar yıldızla nasıl bir yenilgiye uğradığının farkında mıdır?

Haberin Devamı

Maçın starı

Aboubakar, Beşiktaş’ı sırtında taşıdı desek yeridir. İki güzel gol attı, 10 kişi kaldıktan sonra takımını ön alana taşıdı.

Maçın olayı

Maçta birden çok olay var, Larin’in atılması, Mert Hakan’ın atılmaması ama en büyük olay Beşiktaş’ın 10 kişiyle Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenmesi.

Kısa mesaj

2004/05’te Pancu’nun kaleye geçtiği maçtan sonra Fenerbahçe’yi bir daha Kadıköy’de yenemeyen Beşiktaş 15 yıl aradan sonra yine aynı senaryoyla kazandı.

YORUM YAZ