MENÜ

Ndiaye'nin takipçisi geldi!

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın yeni orta saha transferi Etebo bir çok yönüyle Ndiaye’ye benziyor. İlginçtir Stoke City, Ndiaye’yi Galatasaray’dan alıp küme düştüğü için yeniden göndermek zorunda kaldığında Senegalli orta sahanın yerine, Nijerya Milli Takımıyla kendi adına iyi bir 2018 Dünya Kupası oynayan Etebo’yu transfer etmişti. Hatta Etebo ile Ndiaye geçen sezonun ilk yarısını birlikte oynamışlardı. Nijerya Milli Takımı’nda Ndidi ile sert ve iyi bir ikili oluşturan Etebo hem 6 hem 8 numarada oynayabiliyor olması sebebiyle Terim’in elini güçlendirebilir. Klasik bir 6 numaradan ziyade ofansif bir ön liberoyla oynamak isteyen Fatih Terim’in Ndiaye’den aldıklarını fazlasıyla verebilecek bir orta saha; Etebo. Fakat Lemina-Seri kalitesine ulaşmak için sadece Etebo elbette yetmeyecektir.

Haberin Devamı

Naingolan’ı kimistemez?

Hazırlık maçı performanslarına bakıldığında Taylan, Belhanda, Ömer’li tercihler Galatasaray orta sahası için günü kurtarmaya bile yetmedi. Sarı-Kırmızılı takım Etebo transferini bitirse bile hala merkezde kaliteyi ve sertliği yükseltmek için iki yönlü bir oyuncuya ihtiyaç duyuyor. Fatih Terim, oyun kalitesini artırmak için Etebo’nun önüne Nainggolan gibi sert, kaliteli, iyi bir şutör orta saha isteyecektir. Eminim ki Terim, geçen sezon Falcao için kurduğu cümleyi Nainggolan için fazlasıyla kuracaktır; ‘Nainggolan’ı kim istemez?’

Haberin Devamı

Doğrubir teknik oluşum

Galatasaray’ın bu sezon yaptığı en önemli hamlelerin başında teknik yapıyı değiştirmek oldu. Fatih Terim’in eski öğrencilerinden kurduğu yeni yapı en az A Takım transferleri kadar önemli. Selçuk İnan, Albert Riera ve Necati Ateş’in Terim’in yardımcılıklarına ek olarak mevki antrenörlüğüne getirilişleri anlamlı. Bu mevki antrenörlüğü meselesi düne kadar sadece kaleciyle sınırlıydı. Kaleciyi eski bir kaleci eğitiyorsa, forveti de yeterliliği tamam olan bir forvet eğitmeli fikrini bu işe girdiğim günden bu yana savunurum. Ayrıca Uluslararası bir insan olan Hakan Balta’nın idari direktör yardımcılığı yeni dönemin en dikkat çeken bir başka ataması.

YORUM YAZ