MENÜ

Muhteşem final

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Benfica savunmayı orta çizgiye yakın kurarak oyunun boyunu inanılmaz daralttı. Beşiktaş’ı bozan birinci unsur buydu. Arkanda 42 bin taraftar varken dağılmak için bu tek başına yeter mi? Yetmez elbette. İlk yarıda Beşiktaş’ı 3-0 geri düşüren bozuk saha geometrisi oldu. Sol bek Beck, önünde Adriano, sağ bek Gönül önünde Quaresma, merkezde Atiba, stoperde Tosiç. Benfica’nın kısacık alana sıkıştırdığı oyunda Atiba yediği baskıyla adım atamadı, afyon yutmuş gibi dalıp gidince Beşiktaş göbekten delindi. Atiba’nın dalması Beşiktaş için bugüne kadar hiç hayra alamet olmadı. O dalıyorsa takım dağılıyor.

Cenk ile İnler 3-0’da girmeliydi

31’de 3-0 geri düştükten sonra Şenol hoca saha dizilimini öyle bir değiştirdi ki Beck sağ beke, Gönül sağ öne, Adriano sol beke, Q7 sola, sonra santrfora geçti. Bu değişimler Benfica’yı şaşırtmak içindi elbette ama sahadaki 11’in resmen başı döndü, ne yapacağını bilemez hale geldi.

3-0’dan sonra yapılması gereken ilk hamle Cenk Tosun ile Gökhan İnler’in girmesiydi. Zaten ilk 11’de neden başlamadıkları da ayrı bir tartışma konusu ya, neyse? Atiba ile Tolgay-Oğuzhan arasındaki iletişim koparsa Beşiktaş’ı kaleye götürecek tek senaryo orta sahadan oyunun yönünü değiştirecek ters toplar. Yani bu oyunun aktörü Gökhan İnler.

Aboubakar’ı anlayın artık

Beşiktaş, şampiyon kadrodan Gomez ve Sosa’yı kaybetmesine rağmen hâlâ onlar varmış gibi oynadığı için ilk yarıyı çöpe attı. Aboubakar top hakimiyetine dayalı oyunun santrforu değil. Defans hattını öne kuran Benfica’nın arkasında çok verimli alanlar varken stoperlerin arkasına top indirmemek Aboubakar’ı dekor yapar. İnler girene kadar Kamerunlu’yu arkaya koşturan olmadı. Şenol hoca Aboubakar’ı İsmail Kartal dönemindeki Emenike’ye çevirmek istemiyorsa patlayıcı kuvvet koşusu üzerine planları çoğaltmalı. Aboubakar’ın ikinci yarıdaki rolü sanırım bundan sonrası için aydınlatıcı olur.

Beşiktaş’ın geri dönüşünde Cenk ve Quaresma’nın büyük oynamasının payı yadsınamaz elbette. Ama bu muhteşem geri dönüşü sağlayan 46. dakikaya 0-0’mış gibi başlamayı sağlayan karekteri koyabilmeleriydi.

YORUM YAZ