MENÜ

Mucizevi değişim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Pereira’nın üç cephede mücadele ederken kadro derinliğinin konforunu yaşamak istemesi anlayışla karşılanabilir. Ama Braga maçından sonra Kadıköy’de Kayseri’ye karşı ilk 11’de 5 değişiklik Fenerbahçe’nin oyun standartlarını başlangıçta kötü etkiledi.

Kadıköy’de taraftarın yarattığı boğucu ortam hem rakip hem de hakem için büyük baskı unsuru. Kayseri defans hattı önde başlayarak bu baskıyı kırmak istedi. Fernandao, fiziksel gücünden faydalanmak için zaman zaman topu Birol ile Mabiala’nın arkasına istedi. Bu toplar Nani ile Volkan’ı da çizgiye indirdi. Fakat vuruş kalitesi vasatın altında seyredince senaryo Fernandao’nun istediği gibi gelişmedi. Şayet ilk yarıda atılan 9 şuttan bir gol çıkarabilseler Kayseri’nin direncini erken kıracaklardı.

Kjaer büyük oynuyor

Kayseri ilk yarıda Fenerbahçe kalesine tek bir isabetli şut atamadı. Maç 11’e 11 oynanırken de ibre hiç Kayserispor’u göstermiyordu. Lakin Mabiala’nın ilk yarıda ikinci sarıyla atılması Kayseri’nin direncini iyice kırdı.

Pereira, ikinci yarıya başlarken Şener’i çıkarıp Van Persie’yi alarak oyun formasyonunu 4-4-2’ye çevirdi. Böylelikle eksik kalan rakibe karşı bir fazla hücumcuyla baskıyı artırarak ceza sahasına hapsetmeyi planladı. Kadlec sol stopere, Diego merkeze, Kjaer de sağ beke geçti. Stoperde ligin açık ara en iyisi olan Kjaer yeni pozisyonunda da hayli iddialıydı. Taraftarın dediği gibi bu takımın savunma bakanı o.

Van Persie artık bir lüks

Diego’nun pası, Hasan Ali’nin asisti Robin Van Persie’nin vuruşu maçın en güzel hareketler bütünüydü. Golün ardından baskı iyice artıp bir de penaltı gelince Van Persie’deki mucizevi değişimi gördük. Fernandao penaltıyı atmak istedi, gitti ona moral verdi. Zaten gününde olmayan Brezilyalı penaltıyı kaçırdı ama onu ilk teselli eden Van Persie’ydi. Sanırım 20. haftadan beri takımına hakim olan Pereira’nın en büyük başarısı bu sahneydi. Fenerbahçe’nin artık Van Persie diye bir sorunu yok, Van Persie lüksü var.

YORUM YAZ