MENÜ

Malatya başladı, Konya bitirdi

Abone Ol Google News

Hamza Hamzaoğlu Yeni Malatyaspor’da bazı yenilikleri deneyerek Konyaspor’un başındaki meslektaşı İsmail Kartal’ı şaşırtmayı başardı. Sağ bek ve ön libero performanslarına alışık olduğumuz Zeki Yavru’yu forvette kullanıp savunma arkasına koşturan Hamzaoğlu, planının karşılığını pozisyon olarak aldı. Zeki’nin yarattığı pozisyonlar Konya savunmasını çok zorladı. Beklentilerin üzerinde oynayan Zeki sahada golü atmayı en çok hak eden futbolcuydu. Nitekim Cueva’nın duran toptaki ortasını basit bir kafa vuruşuyla ağlara göndererek ödülünü almış oldu.

Haberin Devamı

‘Zeki’ce bir gol

Bu gol, atan tarafından ne kadar sevinçle karşılanıyorsa yiyen tarafından o kadar endişe vericiydi. Zira Zeki savunma kalabalığının arasında neredeyse hiç kımıldamadan olduğu yerde sıçrayarak tek bir müdahale olmadan kafayı vurdu. Konyaspor savunması bir duran top savunması nasıl yapılmamalı uygulamalı gösterdi aslında.

Son söz Kravets’ten...

Konyaspor Eduok ve Cikalleshi’nin oyuna girmesiyle hücumda gözle görülür bir ilerleme kaydetti. Rakibinden topu tamamen aldı, Malatya kalesine bol şut denedi, 1-0 geri düşmesine rağmen oyunun üstünlüğünü ele geçirdi. Musa Çağıran’ın orta sahaya kattığı dinamizm Konya’nın ön alanda kalma süresini artırdı. Gol de baskılı pozisyon oyunu neticesinde kazanılan bir kornerden geldi. Konyaspor duran top ne kadar kötü yapsa da hücumunu bir o kadar iyi yaparak Skubiç’in asisti, Kravets’in golüyle skoru eşitledi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ