MENÜ

Löw de Pep'in yörüngesine girdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Brezilya 2014'te birçok takımı dönüşürken göreceğimize şüphe yok. Brezilya, Hollanda, İngiltere derken Löw'ün Almanyası da bunlardan biri olacak. Her yiğidin gönlünde bir aslan yatarmış derler, meğer Löw'ün içinde bir Pep Guardiola yatıyormuş da haberimiz yokmuş. Görev süresi içerisinde EURO 2008'de final, 2010 Güney Afrika ve EURO 2012'de yarı final gören Löw, Brezilya'da herkesi şaşırtmak istiyor.

Açıkladığı Dünya Kupası kadrosu aslında Pep'in Barcelona'da oynattığı, Del Bosque'nin İspanya Milli Takımı'nda verim aldığı, santrfora bağımlılığı azaltan kurgunun habercisi. 2008'de Rijkaard'ın yerine geldikten sonra elinde iki tane süper santrfor (2008-Eto'o, 2009-İbrahimoviç) olmasına rağmen 2010 sonrası David Villa'yı tercih ederek santrfora bağımlı düzenden vazgeçen Guardiola, İspanyol futbolunun da çehresini değiştirmişti.

Total futbolun dünya üzerindeki en iyi icracısı olan Pep, şimdilerde Bayern Münih'i böyle bir dönüşüme hazırlıyor. Gelir gelmez Mario Gomes'i gönderen, bu sezon Mandzukiç'i gözden çıkaran Guardiola, Dortmund'tan ısrarla aldığı Lewandovski'den David Villa rolünü oynamasını isteyecek.

Santrforsuz düzen geliyor

Löw de Alman Milli Takımı'nda benzer bir dönüşümü gerçekleştiriyor. 2010 Dünya Kupası'nda maçların 18 kişilik kadrosunda 4 santrfor(Klose, Gomes, Cacau ve Kiesling) birden bulunduran Löw, 2012'de Gomes ve Klose ile bu sayıyı 2'ye düşürmüştü. Mayıs ayından bu yana oynadığı hazırlık maçlarında Klose'yi hep kenarda tutuyor. Polonya maçında, sağ açık Volland'ı, 1 Haziran'daki Kamerun maçında Götze'yi (Klose'yi oyuna hiç almadı), 6 Haziran'daki Ermenistan maçında ise Müller'i en uçta kullandı.

Löw, yeni oyun kurgusunda 3. bölgede daha çok pas yaparak topa sahip olan, enerjik orta sahasıyla az pozisyon veren bir takım olmanın planını yapıyor. Khedira, Real Madrid'te sezonun büyük bölümünü sakat geçirdiği için Xabi Alonso ve Modric'in arkasında beklemek zorunda kalmıştı. Fakat Löw ısrarla öğrencisinden vazgeçmiyor ve yanına da Pep'in Bayern'de yaptığı gibi Philip Lahm'ı koyuyor. Khedira'dan turnuva boyunca istediği verimi alamayacağını kendi de biliyor ve bu yüzden Borissia M.Gladbach'ta maç başı ortalama 12 bin 600 metre mesafe kateden 22 yaşındaki Kramer'i Brezilya'ya götürdü. Reus'un sakatlığında ise Schalke'nin müthiş sol açığı Draxler'e forma şansı vermeyi planlıyor. Kısacası Löw'ün kadrosu, Pep Guardiola'nın Barça-Bayern'ine dönüşmeye hazırlanıyor.

Ronaldo nasıl isterse?

Portekiz Teknik Direktörü Paolo Bento, geçtiğimiz hafta hiç kompleks yapmadan tüm senaryoyu Ronaldo'nun başrolüne göre yazdığını söylerken, takım oyunundan ne kadar da uzak olduklarını gözler önüne serdi farkında olmadan. Zaten Portekiz'in Ronaldo'nun yokluğunda Yunanistan ve Meksika ile oynadıkları iki hazırlık maçı hiç kimseye ışık vermedi. Ronaldo sakat olduğu için şimdilik maçları tribünden izliyor. Zaten Bento'nun grup aşamasındaki planı da Ronaldosuzluğa göre yapıldı. Çünkü elindeki kadro Gana ve ABD'yi geçer, Almanya maçına da turnuva başlamadan '0' puan yazmak mantıksız sayılmaz. Bu gruptan Almanya 1., Portekiz 2. çıkacağa benziyor. Fakat Portekiz grubu 2. bitirirse sonrasında feci bir fikstür Ronaldo ve arkadaşlarını bekliyor olacak. Bu durumda Portekiz 2. turda Belçika, onu da geçerse İspanya duvarına toslama ihtimali belirecek.

YORUM YAZ