Lens varsa umut var
Haberin Devamı ›
Fenerbahçe için geri dönüş kaleci Fabiano 2. kez topu ağlardan çıkarırken başladı aslında. Lens, Mehmet Topal’a pozisyonda sırtını döndüğü için yaptığı hatayı anlatırken tüm takıma isyan ediyordu. Topal’a bağırırken esasında Ozan’a ‘neden gelişemiyorsun’ diye soruyor, Van Persie’ye ‘niye hâlâ oturuyorsun’ diye sitem ediyordu. Zaten o da isyan etmese kılını kıpırdatacak oyuncu yok gibiydi Fenerbahçe’de. Topun da, takımın da sahibi gibi oynaması sayesinde 2-0’dan geri dönebildiler.
Fernandao hakkını veriyor
Fernandao, Lens ile beraber skora isyan eden oyuncuların başındaydı. Üç golün de içinde Fernandao varken Advocaat’ın 62’de Van Persie’yi sokup onu çıkarması Fenerbahçe’nin ön alanda kalma süresini azalttı. Advocaat’ın elinde 4 farklı tipte santrfor var ama şu an formayı hak eden tek oyuncusu Fernandao. Brezilyalı golcü Fenerbahçe’ye yanlış zamanda geldi. Aslında zamanı yanlış kılan Robin Van Persie transferiydi. Van Persie, öyle bir rüzgarla geldi ki, Türkiye Ligi gol kralını bile savurdu o esinti.
RVP, Lens’in çeyreği olsa
Robin Van Persie, son iki sezondur Fenerbahçe’nin duvarındaki en büyük çatlağın sebebi. Vitor Pereira ile aralarında sorun olduğunda yönetim de taraftar da RVP’den yana tavır koymuştu. İstediği, sevdiği, aynı dili konuştuğu hoca takımın başındayken hâlâ kulübede oturuyorsa sorunu kendinde aramalı. Süper Lig’in en yüksek kontratı onda, en büyük destek ona ama sahada verdiği hiçbir şey yok. Mazideki gol krallıklarıyla övünmek onu tatmin ediyorsa bunu kulübede değil Hollanda’da yapması herkesin hayrına olacak. Lens’in çeyreği kadar karakter koysa Fenerbahçe için sezon bambaşka bir yere gidebilirdi.
Alanya merkezde çözüldü
Alanya, Saffet Susiç’ten sonra başka takıma dönüştü. Arkada sağlam duran, kontratakla gole giden takım da olabiliyorlar, set oyununda blok arasına yıpratıcı hücum da yapabiliyorlar. Wagner Love bu oyunda ana karakter. Devre arasında Jr Fernandes (D.Zagreb) ile Tzavellas’ı (PAOK) alınca dönüşüm başladı. Fenerbahçe’ye karşı ilk 20 dakikada iki farklı yapıda gol atmaları onlardaki gelişimin göstergesi. Fernandes kanat akınından, Love merkezden attı golleri. Lakin fişi çekme fırsatını yakalamalarına rağmen orta sahada Ozan ile Alper’i yenemedikleri için çözüldüler.