MENÜ

Kusursuz heyecan

Abone Ol Google News

Trabzon için çalkantılı bir sezon başlangıcı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ligde 4 haftadır kazanamamak bir büyük takım için kabul edilebilirlik sınırının uzağında. Bir de 5-0’lık Malatya hezimeti, Bordo-Mavili camia için Fenerbahçe maçını tek çıkış yoluna çevirdi. Fakat Ünal Karaman’ın elinde yıldızlarını cezalandırmış, öz güvenini yitirmiş bir kadro var.

Haberin Devamı

İnce işçiliğe ihtiyaç var

Fenerbahçe gibi fizik kalitesiyle sonuç almaya başlayan bir rakibe karşı, galibiyetin anahtarı tempoyu ayarlamaktan geçiyor. Yani sahanın her bölgesinde topa ve oyuna hükmetmekten. Sosa önderliğinde topa yatkın bir takım Trabzonspor. Fenerbahçe’yi kalesine yakın oynamaya mecbur bırakmak ilk hedef olmalı. Bunun için Sosa, Abdülkadir ve Yusuf’un ince işçiliğine her zamankinden fazla ihtiyaç duyacaklar. Forvet hattında Burak olmasa da Rodellega ve Anthony Nwakeeme iş görecek kapasitede. Elbette asıl soru şu; Onur yokken kalede kim olacak?

Fark kapanabilir

Fenerbahçe sezona kötü başlamış olabilir ama Trabzonspor’a bir galibiyet uzaklıkta. Büyük takımlar için bu haftalardaki puan farkı küçük bir seriyle kapanabilir düzeydedir. Fenerbahçe Erwin Koeman ile 3 haftadır keyif almasa da nefes aldı denebilir. Zaten önce buna ihtiyacı vardı camianın. Koeman için sanırım en mutlu edici haber hafta içi Mehmet Topal’ı milli maçta sahaya süren Lucescu’dan gelmiştir. Jailson cezalıyken, Topal Trabzon’da taktik tahtasına yazılacak ilk isim olur.

Haberin Devamı

Psikolojik ibre Kanarya’da

Fenerbahçe’de Şener, Alper sakat Soldado, Jailson cezalı ama Frey ile Valbuena’nın yüksek formları oyunun senaryosunu belirler. Bu maçtaki psikolojik üstünlük 3 sebepten Fenerbahçe’de. Bir, rakibine yıllardır kaybetmiyor. İki, ligde 3 haftadır yükselen bir oyun grafiği var. Üç, bu sezon büyük maçların hiçbirini kaybetmedi. (Galatasaray, Başakşehir ve Beşiktaş)

YORUM YAZ