MENÜ

Kruse esneklik katar

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin Max Kruse gibi bir forveti bonservis ödemeden alabilmesi önemli. Kruse ön alanın her bölgesinde oynayabilen, oynadığı her takıma değer katan esnek bir forvet. Ersun Yanal’ın da yönetimin de bu esnekliği sonuna kadar kullanacağını düşünüyorum. Şayet mali sorunlardan güçlü bir santrfor alınamazsa Kruse o bölgeyi Soldado’dan daha iyi oynar. Ama alınırsa Ersun Yanal’ın Kruse’ye forvet arkasında konforlu bir alan yaratması geçen sezon sadece 44 gol atabilen Fenerbahçe’nin skor sorununu çözebilir. Fenerbahçe taraftarı Alex’in adı anıldığında bile heyecanlanıyor. Önünde güçlü bir santrforla Kruse’e yeni bir Alex rolü yazılabilir.

Haberin Devamı

Fejsa değil Gustavo

Mehmet Topal’la yolları ayırarak bir devri kapatan Fenerbahçe’nin ön liberosu Fejsa gibi tek yönlü değil Luis Gustavo gibi kaliteli olmalı. Son iki sezonu Marsilya’da geçiren Brezilyalı orta saha Fenerbahçe’nin oyun kalitesini yukarı çekebilir. Rudi Garcia ile Marsilya’da önemli kazanımlar elde eden Gustavo geçen sezon takımının Avrupa Ligi finaline yükselmesinde pozisyon esnekliğiyle pay sahibiydi. Sezona ön libero başlayıp Leipzig ile oynanan Avrupa Ligi çeyrek final serisinden itibaren Rolando’nun yerine stopere geçen Gustavo kariyerinde altın bir sayfa açmıştı. Fenerbahçe önümüzdeki dönem böylesi kaliteli ve esnek oyuncularla fark yaratabilir. Gustavo çok iyi bir ön libero, yeterli derecede stoper.

Haberin Devamı

Bir taşla iki kuş

Fenerbahçe Gustavo’yu alabilirse stoperlerini de yükseltir. Skrtel ile yıllık 3 milyon eurodan anlaşmak hiç mantıklı durmuyor. Bu durumda Fenerbahçe Sadık ile Serdar’ın önüne iki iyi stoper almak zorunda. Fakat Gustavo bu rakamı çok rahatlıkla 1’e düşürür. Gustavo’nun orta saha performansı stoperleri yükselteceği gibi, Yanal olası bir krizde Brezilyalı futbolcuyu stoperde kullanabilir.

YORUM YAZ