MENÜ

Kriz mi fırsat mı?

Abone Ol Google News

Beşiktaş, bu sezon çok iyi bir kadro kurmasına rağmen 10 günde yaşadığı sakatlıklar sebebiyle 11 kişiyi sahaya çıkarmakta zorlanır hale geldi. Amsterdam deplasmanında Ajax ile oynamak normal şartlarda bile zorken bu kadar eksiğe rağmen Sergen Yalçın’ın aklı selim açıklamaları ve durumu doğal kabul etmesi takım üzerinde rahatlatıcı bir etken. Böyle kabul etmek elbette sakatları iyileştirmeyecek ama eldeki futbolcuları cesaretlendirecek bir itici güç olabilir.

Haberin Devamı

Merak uyandırıyor

Takımda hemen her bölgenin birinci oyuncusu sakat olduğundan Rıdvan’ın sol ön, Can’ın orta saha, Serdar ve Josef’in stoper performansı merakla bekleniyor. Dortmund karşısında kaybetmesine rağmen ideal kadrosuyla topa hükmedebilen Sergen Yalçın’ın Amsterdam’da iyi bir geçiş planlaması gerekecek. Bunun için direkt hücum ederken yüksek yüzdeli oynaması şart. Yani Türkçesi bulduğunu atacak. Batshuayi’nin maç saatine kadar oynayabilecek duruma gelmesi bu açıdan umut verici. Zira Belçikalı santrfor baskıdan kazandığı topları iyi değerlendirebiliyor. Sergen hocanın en büyük korkusu ise Gökhan Töre ve Rıdvan’ın kaybedeceği top sayısı olacaktır. Son Altay maçında neredeyse ayağında top tutamayan Töre’nin kafasında iyi oynamaktan ziyade top kaybetmemek oluyor. Zaten limitleri belli olan Töre kendini rahat bırakmalı.

Haberin Devamı

Ajax kusursuzu arıyor

Erik Ten Hag, 2017’den beri takımın başında ve geldiğinden beri üst üste 3 kez Ajax’ı Hollanda Ligi şampiyonu yaptı. Bu elbette şaşılacak bir durum değil. Zira Hollanda Ligi’nde PSV ve Ajax dominasyonu kimseyi şaşırtmıyor. Bu sezona başlarken Ajax Hollanda Süper Kupa maçında PSV’ye 4-0 yenilince herkeste bir ‘acaba’ sorusu belirdi. Erik Ten Hag ve öğrencileri bir hafta sonra lige öyle bir başladılar ki, deyim yerindeyse ‘gelene 3 gidene 5’ atar hale geldiler. İlginçtir Ajax bu sezon oynadığı 7 lig maçında üç kez 5-0, bir kez 9-0, son hafta da 3-0 kazandı. Şampiyonlar Ligi ilk maçında ise Sporting’e Lizbon’da tam 5 gol birden atarak bulutların üzerine çıktılar.

Kimse eksiklere bakmaz!

Ten Hag’ın takımında sağ bek Mazroui, santrfor Haller, oyun kurucu Berghuis, tecrübeli forvet Tadic ve Brezilya Olimpiyat Milli Takımı’yla Tokyo’da şampiyon olan 2000 doğumlu sağ forvet Anthony kusursuz bir uyum içerisinde çalışıyor. Bu bir Şampiyonlar Ligi maçı ve kimse sizin eksiklerinize bakmıyor. Bazen böyle kriz dönemlerinde oyunculardan çok ekstra performanslar çıkabiliyor. Beşiktaş’ın da Amsterdam’da her bir oyuncusundan alacağı ekstra performansa ihtiyacı olacak.

YORUM YAZ