MENÜ

Kral Yiğido!

Abone Ol Google News

Lider Sivasspor Kasımpaşa’yı yenerek 5 maçlık galibiyet serisine ulaştı. Riza Çalımbay ve öğrencileri maça oldukça hızlı başlayarak 2-0’ı erken yakalamanın avantajını sonuna kadar kullandılar. Kemal Özdeş’in devre arası yaptığı hamleler topun hakimiyetini Kasımpaşa’ya kazandırsa da Sivas’ın savunma arkası koşuları ibreyi hep ev sahibinde tuttu. Sivas ligin en dinamik takımlarından biri olduğunu Kasımpaşa karşısında sanırım çok net gösterdi. Şayet Fernando, ikinci yarının başında atağı kendi zorlamak yerine Mert Hakan’la bitirmeyi tercih etse şu anda sezonun en farklı skorlarından biri konuşuluyor olabilirdi.

Haberin Devamı

Özdeş’e forvet lazım

Kasımpaşa açısından bakıldığında fena sayılmayacak bir kadro ile son 3 maçın tamamını kaybetmek Kemal Özdeş’i büyük bir özgüven girdabına sürükleyebilir. Quaresma’yı kaptanlığa getirip saha içi dengeleri kaybettiklerini söylemek de yanlış olmaz. Topa yatkın bir takımlar, gerektiğinde baskıyı artırabiliyorlar ama net bir golcü ihtiyaçları var. Kilidi açmak için kimse sorumluluk almıyor.

Haberin Devamı

Herkesi yenebilirler

Sivasspor belki ligin en dominant futbolunu oynamıyor olabilir. Ama Rıza hoca bu ligin genetik kodlarında imzası olan antrenörlerden. Geniş alana çıktığında rakibi bozan bir oyun anlayışı var. Sivas bu ligde kendi seviyesindeki her takımı rahat yenebilir. Ama sezon sonu hedef podyumda yer almaksa bu oyunu hayli geliştirmeleri gerekecek.

Maçın adamı Hakan Arslan

13 lig maçının hepsinde oynadı, Rıza Çalımbay’ın vazgeçilmezi olmayı başardı. Hakan Arslan, dün de müthiş bir performans gösterdiği karşılaşmada, perdeyi açan golü attı.

YORUM YAZ