MENÜ

Kolay olmayacak

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Pereira’nın istediği düzeni henüz ideal şekilde oynayamıyor. Pereira’nın isteği Porto’daki dönemlerinde olduğu gibi yüksek tempolarda yetenek oyunu oynamak. 3-4-3’te oyunun ritmini ağırlıklı olarak iki kenar belirler. Ferdi ile Samuel bu oyunda büyük bir ikilem yaşıyor. Koşmalı mıyız, çözmeli miyiz? Aslında Pereira’da bunun cevabı var; her ikisi. Bu Hatay deplasmanında o kadar kolay olmayacak elbette. Fenerbahçe, Giresun’a Kadıköy’de kendinden fazla şut şansı vermişken Hatay’a karşı merkezi daha iyi savunup forvetlerinden yüksek yüzdeli hücum bitirişleri bekleyecek.

Haberin Devamı

Yüksek isabet gerek

Yetenekli bir ön bölgeye sahip olmasına rağmen Pereira’nın takımı ligin ilk 6’sında hâlâ en az gol atan takım. Fenerbahçe’nin Mesut, Pelkas ve Rossi’nin yetenekleri kadar Valencia’nın az top kaybettiği ve yüksek isabetle şut attığı maçlara ihtiyacı var. Hatay’a karşı topa sahip olmak yetmez, az top kaybetmek maçın anahtarı olur. Zira Ömer Erdoğan ve öğrencileri sahanın her bölgesinde kazandıkları topları çok çabuk karşı atağa dönüştürecek bir yazılımla oynuyor ve rahat skor yapıyorlar. Saba Lobjanidze ile Diouf hemen her takımın ayarlarını bozabilecek kapasitedeler.

Haberin Devamı

Herkes için zor olur

Hatay deplasmanı sanırım bu sezon da her takım için zorlu geçecek. Geçen sezonun kadrosunu önemli oranda değiştirmelerine rağmen Ömer Erdoğan çok ileri bir teknik direktörlük örneği göstererek takımını ideal oyununa yaklaştırdı. Son 4 maçı üst üste kazanırken rakip kalelere ortalama 18,75 şut çektiler. Ömer Erdoğan, çok hızlı ve şutör bir takım yaratma yolunda ilerliyor. Ruben Riberio merkezden Diouf, Saba, Kaabi ve Traore’yi besleyecek pasları attığı gibi dönen topları da kovalıyor. Özetle tempolu ve keyifli bir futbol maçı bizi bekliyor.

YORUM YAZ