MENÜ

Kelebek etkisi

Abone Ol Google News

Beşiktaş için doğru oyun, Kayseri maçının ilk 45 dakikasındaki pas metrajının kısaldığı Atiba-Oğuzhan- Ljaiç’in üçlü orta saha parselasyonuyla topa hükmettiği oyundur. Düne kadar Beşiktaş’ın en büyük sorunu; topu geri kazanma süresinin rekor seviyelere uzamasıydı. Bunun sebebi Quaresma’nın bol ortalı oyununda atakları olgunlaştıramadan topun peşinden geri koşmak zorunda kalıyor oluşlarıydı. Yaş ortalaması yüksek, haliyle bu eforlu oyun Beşiktaş için fazlaca yorucu oluyordu. Atiba’nın gelişiyle Beşiktaş’ın pas metrajı kısaldı, merkezden uzun toplar kesildi, top kazanma süresi kısaldı, Babel ile Quaresma’nın servisine hep bir orta saha gitti. Quaresma’yı çizgiye basarak oynamaktan vazgeçirmek kolay değil. Bu bile tek başına Atiba etkisini anlatmaya yetebilir. Anlayacağınız Kayseri maçının büyük bölümünde Beşiktaş’ı iyi gösteren neydi diye soranlara cevap çok net; Atiba geldi dertler bitti.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Ofansif kadrosuyla Süper Lig’den ziyade Hollanda Ligi takımını andıran Kayserispor’un son 6 maçın 5’inde gol atamamasını Ertuğrul Sağlam nasıl izah edebilir?

Haberin Devamı

Maçın starı

Atiba, mutfakta Beşiktaş’ı fabrika ayarlarına döndürdü. Süslemeyi de bir gol bir asistle Quaresma yaptı. Bir değil iki yıldızı vardı maçın.

Maçın olayı

Quaresma’yı çizgiye basıp orta yapmaktan vazgeçirmek kolay değil. Atiba’nın merkezi alışı Q7’yi kaleye yaklaştırdı. Portekizli, rakip ceza sahasında topla buluşma rekoru kırdı.

Kısa mesaj

Beşiktaş, düne kadar maç başına ortalama 31 orta yaparken Kayseri karşısında sadece 16 kez orta denedi. Topu ayağında tuttu, atakları bitirmeye oynadı, son üç sezondaki fabrika ayarlarına yaklaştı.

YORUM YAZ