MENÜ

Kartal'ın tek umudu var!

Abone Ol Google News

Siyah-Beyazlılar’ın, Trabzon maçı öncesi eksileri daha ağır basıyor. Eskiden birçok saha içi liderinin olduğu Kartal’da Avcı’nın kazanması için Burak Yılmaz’a ihtiyacı var. Alınacak olası bir yenilgi ise takımda hızlı bir kan kaybı yaşatabilir.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın bu maç öncesi artıları eksileri nelerdir?

Beşiktaş’ın eksi hanesi daha ağır basıyor. Öncelikle kadro planlaması sorunlu. Daha düne kadar Talisca’dan Sosa’ya, Negredo’dan Pepe’ye kadar birçok tecrübeli saha içi lideri varken şu an Burak’ın dışında isim saymak hayli zor. Henüz 5. hafta Başakşehir maçına stopersiz çıkmak, Burak yokken santrforu Umut ile geçiştirmeye çalışmak önemli bir planlama sorunuydu. Beşiktaş ‘top odaklı’ bir takım haline gelmeye çalışıyor. Her şartta topa sahip olmak bir artı olarak görülebilir ama bunun için Burak’a bağımlılar.

Siyah-Beyazlılar’da hangi oyuncu ön plana çıkar?

Şüphesiz Burak Yılmaz. Kadrodaki en tecrübeli ve uzun yıllar sonra belki de tek yıldız denebilecek isim o çünkü. Beşiktaş bu kadar topa sahip olmaya çalışırken santrforunun yüksek yüzdeyle skor üretmesi kaçınılmaz. Yani Avcı’nın Beşiktaş’ta Türk işi tiki-taka’yı ortaya çıkarabilmesi için Burak’a ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı kazanmak için nasıl bir oyun anlayışıyla sahaya çıkmalı?

Doğrusu Abdullah Avcı’dan beklenti çok daha yüksekti. Şu anda kadar Beşiktaş’taki performansının taraftar üzerinde küçük çaplı bir hayal kırıklığına sebep olduğunu görebiliyoruz. Beşiktaş topa sahip olmada lig ikincisiyken şut istatiklerinde ilk 5’e bile giremiyor. Bu ciddi bir sorun. Trabzon daha şutör bir takım. Beşiktaş’ın Trabzon karşısında kazanabilmesi için rakip kaleye gitme iştahını artırması şart. Aksi halde sezonun karşısına ‘kayıp’ yazılma tehlikesi onları bekler.

Son dönemdeki kötü sonuçlar ve yönetimde yaşananların bu maça etkisi negatif mi olur, yoksa tam tersi motivasyonu artırır mı?

Fikret Orman daha bu yaz başında yeniden seçildi, yeni bir antrenör ekibiyle anlaştı. Orman’ın bırakma kararı temelinden yanlış. Bu durum teknik heyeti de futbolcuları da kaosa sürükler. Şayet Orman’ın bırakma kararının üstüne bir de Trabzon mağlubiyeti gelirse, takımda hızlı bir kan kaybı görülebilir.

YORUM YAZ