MENÜ

Kartal'dan beklentiler

Abone Ol Google News

Dışarıdan bir göz; İsmail Kartal’ın 3 maçlık performansına bakarak aşırı dalgalı bir seyir izlediğini söyleyebilir. Hatta İsmail hocanın Altay maçının devre arasında yaptığı değişiklikler ne kadar umut vericiyse Sivas deplasmanındaki hamleleri o kadar etkisiz görülebilir. Kartal, öyle bir zamanda takımın başına geldi ki 8 günde 3 maçlık yıpratıcı bir süreçte buldu kendini. İmza attı, uçağa bindi Antalya’ya gitti. Döndü Kadıköy’de Altay maçını kazandı, ertesi gün Sivas’a uçtu. Haliyle takımın seyahat için birlikte geçirdiği süre neredeyse idman süresi kadardı. Kartal’ın Fenerbahçe kadrosuyla idman yapmaya ihtiyacı var. Lige verilen arada İsmail hocanın takımın orta saha dinamizmini artırmak için yapacağı hamleleri, Gustavo ve Sosa’yla ilgili kararları, Mesut’un rolü, bek tercihleri gibi konuları netleştirmesi beklenebilir. Ancak ondan sonra sağlıklı bir değerlendirme yapmak mümkün.

Haberin Devamı

Öncelik bekler

Sezona 3-4-3 ile başlayıp Ferdi ve Samuel’den kanat beki performansı bekleyen Pereira’dan sonra İsmail Kartal’ın savunma beklerinden beklentisi farklı. Kartal’ın dörtlü savunmasında beklerin daha dengeli ve çizgiye doğru oyunu genişletmesi gerekiyor. O yüzden Ferdi ile Samuel’in dörtlü savunma beki olarak kariyerlerini sürdürmesi pek olası görünmüyor. Novak’ın sakatlığının ardından Sivas’ta Samuel’i sol beke çeken Kartal’ın transferde hangi bölgeye öncelik vereceğini anlamak zor değil. Kartal’ın Ferdi ve Samuel’i ön alanda kullanma isteğinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Novak’ın sakatlığından bağımsız olarak kadroya takviye yapılacaksa istek listesinin birinci sırasında sol ve sağ bek olması beklenebilir.

Haberin Devamı

Pelkas’ın ‘pas’ları

Erol Bulut döneminin en sessiz transferlerinden biriydi Pelkas. Sezonu 7 gol, 7 asistle tamamladığında Fenerbahçe’nin piyango transferi olmayı başarmıştı. Ne var ki, sakatlığının da etkisiyle Pereira döneminin kaybolanlarından biriydi. Onca forvetin arasında en arkalara kadar düştü, güvenini yitirdi, neredeyse futbolu unutmuş gibiydi. İsmail Kartal ona şans vermeye başladı ama bu kez Yunan forvet paslarını atamadı. Geçen sezonun en dinamik futbolcusu bugün 90 dakikayı çıkaramaz durumda. İş sadece hocada bitmiyor, şimdi istediği şans futbolcunun ayağına geldi. Bundan sonrası Pelkas’ta. Maç kondisyonunu yükseltmeli, takım arkadaşlarının saha içi saygısını yeniden kazanmalı.

YORUM YAZ