MENÜ

Karagümrük'ten İtalyan işi!

Abone Ol Google News

Geçen hafta Galatasaray'ı 3-0 yıkıp, rakiplerine gözdağı veren Hatayspor, Karagümrük engeline takıldı. İstanbul ekibi, Akdeniz temsilcisini 70'te Sobiech'in attığı gol ile devirdi, ilk 5 yarışında ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Karagümrük yeni İtalyan hocası Farioli ile birlikte tam bir Serie A takımı gibi taktik sadakati ve bilgisi yüksek bir ekibe dönüşmüş. Hafta sonu Rize’ye karşı yüzde 72 topa sahip olan Karagümrük, Hatayspor karşısında da yüzde 64 topla oynayarak galibiyete uzandı. Farioli ve öğrencileri, maçın ilk yarısında oldukça disiplinli bir oyunla Hatayspor’u tehlike bölgesine sokmadı. Yani Hatayspor maçın ilk yarısında rakip ceza sahasında hiç topla buluşamadı. Ömer Erdoğan ve öğrencileri kendileri adına sezonun kötü ilk yarılarından birini oynadı. Ligin en hızlı takımlarından Hatayspor’a karşı topun değerini bilerek oynayan Karagümrük, Mevlüt-Sobiech değişikliğinin ardından golü buldu.

Boupendza farkı

Hatayspor’un sorunlu bölgesi olan iki bekinin üzerine cesaretle giden ev sahibi ekip, sağ beki Hedenstad’ın asistinde santrforu Sobiech’in golüyle oynadığı futbolun karşılığını aldı. Ligimizin gol kralı Boupendza oldukça etkili bir forvet olduğunu oyuna girer girmez gösterdi. Hatayspor’u rakip kaleye yaklaştırdı, pozisyon üretti. Ne var ki, Hatayspor’un hızlı forvetleri rakip ceza sahasında topla az buluştular, buluştuklarında da kolay pozisyonları harcadılar. Neticede Karagümrük zor bir rakibe karşı önemli bir 3 puan kazandı, Hatayspor ile arasındaki puan farkını 1’e indirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ