MENÜ

Kalinic, Beşiktaş'la çıkışa geçebilir

Abone Ol Google News

Yönetimin işi gücü bırakıp Beşiktaş’ı yarışta tutacak kalitede bir santrfor alması şart. Kulübün mali durumu malum ama bir pozisyon için para harcanacaksa o da santrfor olacakmış gibi görünüyor. Nikola Kaliniç altın çağını 2014 (Dnipro), 2015, 2016’da (Fiorentina) yaşadıktan sonra Milan ve Atletico Madrid’e uzandı. Fakat son 4 yıldır kariyerinin yukarı gittiğini söylemek zor. Bu süreçte fizik gücü iyi, mücadeleci fakat gol vuruşları sorunlu bir santrfor görüntüsündeydi. Beşiktaş onun için de yeni bir çıkış kapısı olabilir. Hajduk Split’ten Premier Lig’e transfer olduğunda taşıdığı potansiyeli bir türlü en yukarıya çıkaramasa da Beşiktaş için şimdilik en iyi alternatiflerden biri.

Haberin Devamı

Sağ bek deyip geçmemeli

PAOK faciasındaki Lens tercihinden sonra sağ bek Necip’e kalmış görünüyor. Trabzon deplasmanında da Necip’in savunma yönünden kötü olduğu söylenemez. Fakat Beşiktaş yönetiminin bir şeye karar vermesi lazım; günü kurtarmak mı, sezonu kurtarmak mı? Sezonu kurtarmak için iyi bir sağ bek transferi kaçınılmaz, Necip de rotasyonda kalır. Stoper tandemi Vida-Welinton olduğunda Trabzon deplasmanında büyük sorun yaşanmamış olsa da teknik heyet seviye atlamak için Vida-Montero’ya yönelecektir.

Haberin Devamı

Kopmalar olabilir

Mensah temposu ve dripling yeteneğiyle dikine giderek ön plana çıkan iyi bir ofansif orta saha. Adem Ljajiç ile oyun tarzları çok farklı. İkisinin kadroda olması Beşiktaş için büyük avantaj ama Adem Ljajiç yedek kalmayı dert etmediği sürece. Ljajiç yedek beklemekten şikayet edebilir ama bu maaşı da şimdilik hiç bir yerde bulamaz. Merkeze Souza gelirse Beşiktaş’ın yeni orta 3’lüsü Souza-Atiba-Mensah olur. Bu durumda Sergen hocanın gözden çıkaracağı oyuncuları iyi hesaplaması gerekir. Dorukhan ve Oğuzhan’ın Beşiktaş’tan kopma ihtimali yükselir. Oğuzhan hem takımın yüksek kontratlı oyuncularından biri hem de şimdilik beklentileri karşılamaktan çok uzak. Sanırım Sergen hoca 5 Ekim’e kadar Oğuzhan’ı vitrine çıkarıp yönetimin işini kolaylaştırmak istiyor

YORUM YAZ