MENÜ

Kaleye dönerse...

Abone Ol Google News

Geçen hafta Ankaragücü’ne karşı kahramanlardan biri olan Aboubakar, Başakşehir önünde de maça damgasını vurmayı başardı. Kamerunlu santrfor bir çok özelliğe sahipken açık alanda yakalanması hayli zor, birebirde durdurulması imkansıza yakın bir santrfor. Kaleye yüzünü döndüğü anda rakip savunma için tehlike çanları çalıyor. Aboubakar geniş alan bulduğunda acele etmiyor, topu hep en doğru yere oynayabiliyor. Cenk Tosun’un orta sahada kazanıp başlattığı atağı jeneriklik bir gole çeviren Aboubakar, takım arkadaşlarından bu tip pozisyonları daha çok talep etmeli. Nitekim Masuaku’nun attığı gol öncesi atağı doğru yere yönlendirmesi boşuna değil.

Haberin Devamı

Dolmabahçe’deki ilk maçta yeteneği sınırlı ama fizik gücüyle önde top tutan forveti Keny ile başlayıp maçı kazanmayı başaran Emre Belözoğlu, Okaka ve Kenny’i kenarda tutup Adnan Januzaj-Patrick Szysz-Figueredo ile başlayarak Beşiktaş savunmasına eşleşme sorunu yaşatmak istedi. Bunda kısmen başarılı olsa da Januzaj’ın erken atılışı sayısal olarak üstün olan Beşiktaş’ı ilk yarıda ayakta tuttu. Oysa, Başakşehir’in ilk 45 dakikadaki planı, golü yemiş olmalarına rağmen daha iyi istatistik üretmelerine yardımcı oldu.

Haberin Devamı

Kalitesi yükselecek

Güneş, 70’te Maxim ve Rosier’i oyuna alarak 4-3-1-2’ye dönüp oyunu tuttu. Onur’un Rosier’i sonrası üçlü orta sahanın sağ ayağı olması, Maxim’in forvet arkasındaki konforunu sağladı. Yarın Ghezzal döndüğünde Maxim’le ikisinin aynı anda sahada olduğu dakikalar Beşiktaş’ın kalitesini hayli yükselteceğe benziyor.

YORUM YAZ