MENÜ

Kafaları karışık!

Abone Ol Google News

Galatasaray-Altay maçının ilk yarısı o kadar yüksek tempoda oynandı ki, atletizmden izlerken bizim bile gözlerimiz yoruldu. Ne var ki, futbol sadece atletizm üzerinden okunamıyor ve hep kaliteye ihtiyaç duyuyor. Mohamed-Halil ile önde iki forvetli baskı hedefleyen Fatih Terim, Feghouli’den eksik kala nkaliteyi tamamlamasını istedi. Mustafa Denizli ise Galatasaray’ın top kayıpları üzerine kurduğu planla maçın ritmini bilinçli şekilde yükseltti. Bir ara neredeyse her top kaybının ardından kaleye akan kontra setler izledik. Fakat Kappel’in golü yerleşik Galatasaray savunmasına karşı set oyunundan atması Terim’in hesaplayamadığı bir gelişmeydi. Tıpkı, kendi takımının Altay savunması arkasına indirdiği uzun toptan golü bulması gibi. Eminim Mustafa Denizli de bu kadar gömülü oynarken savunma arkasına bu kadar rahat top inmeyeceğine dair futbolcularıyla iddiaya bile girmiş olabilir.

Haberin Devamı

İdeal santrfor kim?

Galatasaray’ın elinde 3 farklı tarzda santrfor var. Fatih hoca genelde Halil’i Mustafa ya da Diagne ile kombinliyor. Görünen o ki, Diagne banko oynamak için fazla istekli. Sanki iç saha maçlarında Diagne’nin bu isteği gözden kaçırılıyor. Galatasaray evde topa çok yüksek yüzdelerle sahip olsa da forvetlerinden hep yüksek tempo talep ediyor. Mostafa’nın da Halil’in de atletizmden kafalarını kaldırma fırsatları olmuyor, ekstra yoruluyorlar. Diagne oyuna girer girmez Galatasaray model değiştirdi. Altay’ı geri itti, baskıyı artırdı ve ilginçtir uzun bir aranın ardından kornerden gol buldu.

Haberin Devamı

Muslera’nın ekstrası kaçınılmaz

Ligin en çok korner kullanan takımı olan Galatasaray düne kadar köşe vuruşundan sadece 1 gol üretebilmişti. Terim ideal santrforunu araya dursun dünkü kayıpla birlikte lider Trabzonspor farkı tam 16’ya çıkardı. Galatasaray bir geçiş sezonunda Avrupa Ligi’ne çok uygun bir kontra planla ilerleyebiliyorken bu oyunu ligde oynaması çok zor. Oynayacaksa da Muslera’nın çok ekstra işler yapması kaçınılmaz. Terim bu konuda büyük bir kararsızlık yaşıyor ve topa sahipken bile forvetlerinden savunma arkası koşu talep ediyor.

YORUM YAZ