MENÜ

Kadronun ekmeğini yeme zamanı

Abone Ol Google News

Sakatlıklar, hastalıklar... Fenerbahçe’deki eksikler Erol Bulut’u yeni arayışlara itecek. Bu arayış, Ozan’ı sağ bekte oynatmakla da sonuçlanabilir ya da daha radikal bir kararla dizilişi değiştirmekle de! Geniş kadronun ekmeğini yeme vakti geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe kendi adına son yılların en iyi kadrolarından birini kurdu. Milli Takım dönüşü sakatlıklar, hastalıklar Erol Bulut’u yeni arayışlara itecek gibi. Genelde antrenörler ana formasyonlarını kolay değiştirmezler. Fakat Gökhan ve Nazım sakatlanınca Ankara’da Fenerbahçe’yi yeni bir formasyonla izleyebiliriz.

Yoksa 3’lü savunma mı?

Geniş kadronun ekmeğini yeme vakti geldi sanırım. Tisserand-Serdar-Lemos’lu üçlü savunma Erol Bulut’un rahatlıkla başvuracağı bir seçenek. Elbette sağ kenarda kimi seçeceği önemli. Ozan’ı sağ bek yapıp 4’lü devam etme ihtimali yüksek, Perotti ya da Mert Hakan’ı da önüne koyabilir. 3 stoperle oynayıp Mert Hakan’ı sağda oynatırsa da sürpriz olmaz.

Mert Hakan’a güvenmeli

Fenerbahçe’nin orta çizgisiden ötesi hayli kalabalık olduğundan Mert Hakan Yandaş’a sıra gelmedi. Thiam formsuz, Valencia hasta, Perotti tam hazır değilken forvet hücum hattında bazı değişimler kaçınılmaz. Mert Hakan Yandaş forvet hattının her bölgesinde oynadığını geçen sezon Sivasspor’da göstermişti. İdman ve hazırlık maçı performansına bakarak rahatlıkla Fenerbahçe 11’ine yazılabilir.

Haberin Devamı

Novak-Caner hamlesi!

Caner, Fenerbahçe’nin en formda oyuncusu. 32 yaşında Milli Takım’a dönmeyi başardı. Şayet ekstra yorgunluğu yoksa Caner’i kesip Novak’ı oynatmak Erol hoca adına zor bir karar olur. Eğer 3’lü oynamayacaksa ve Ozan’ı sağ bek oynatacaksa Pelkas’ı merkeze çekip Novak önü Caner yapma ihtimali çok yüksek. Sezona Mert Nobre ile başlayan Gençlerbirliği Başakşehir yenilgisi sonrası takımı Mustafa Kaplan’a teslim etti. Mustafa hocanın hücum sorununu çözerek işe başlaması gerekiyor.

Ön plana kim çıkar?

Fenerbahçe’nin 3’lü ya da 4’lü oynamasına bağlı olarak senaryo bariz değişir. 4’lüde Dimitris Pelkas’ın merkeze katacağı dinamizm önem kazanır. 3’lüde ise sağ kenarın kim olacağı.

Kısa mesaj

Fenerbahçe Caner ve Sosa’nın katkılarıyla attığı 12 golün 8’ini duran toptan kaydetti. Bu bir avantaj ve bu sayede ilk 8 haftayı kurtardılar. Ama şampiyonluk için akan oyun etkinliğini yükseltmeliler.

YORUM YAZ