MENÜ

Kadro vasatlardan kurtulmalı

Abone Ol Google News

Sergen Yalçın futbolculuğunda çok yetenekli, büyük bir oyuncuydu. Antrenörlüğünde ise genelde düz oyunculardan kurulu takımlara sahip oldu. Beşiktaş’taki kadro yapılanmasına bakıldığında bu düz takım formatının bizzat kendisinin tercihi olduğunu düşündürtmeye başladı. Bu hocanın kariyeri için de ciddi bir sorun. Geçen sezonun ikinci yarısı Abdullah Avcı’nın takımını yönetti, bu sezon kadroyu kendisi yaptı. İlk 4 haftada sahada asker oyunculara fırsat vermesi, Balotelli’yi istememesi, Welinton, N’Sakala gibi vasat futbolcuları getirmesi, Atiba-Dorukhan gibi alternatifler varken sağ bekte Lens ve Necip’i oynatması akıllarda şimdilik bir soru işareti bırakmaya yetti.

Haberin Devamı

Klişeyi kıracak mı?

İlginçtir dünya futbolunda iyi antrenörler sıralamasına bakarsak zirvedekilerin genelde futbolculuklarında savunma oynayanlar olduğunu görebiliriz. Bu ülkemizde de böyle. Guardiola’dan Klopp’a Terim’den Güneş’e savunmacı futbolcuların antrenörlüklerinde yarattıkları farklar ortadayken Hagi’den Maradona’ya hücum ustalarının antrenörlük deneyimlerinin kötü olması bir tesadüf olmasa gerek. Sergen Yalçın’ın bu tanımın dışına çıkması için önünde Beşiktaş gibi bir fırsat var. Öncelikle Beşiktaş 11’ini vasatlardan kurtarmalı, Vida’nın bu kadar düşmesinin sebeplerini bulmalı, sorunlu ama yıldız oyuncuları yönetmekten kaçınmamalı.

Haberin Devamı

Ghezzal potansiyelli ama...

Beşiktaş Yönetimi’nin Milli maç arasına girerken ödemeleri yaptığını açıklaması, Rachid Ghezzal gibi potansiyelli bir forveti kiralaması işleri yoluna koymak için bir kapı açabilir. Ghezzal, alt yapısında yetiştiği Lyon’da sürekliliği olmamasına rağmen potansiyelini oynadığı kısa sürelerde gösteren bir futbolcu oldu. İstikrarlı bir sezonu olmamasına rağmen bu potansiyeli sayesinde Monaco’ya oradan da Riyad Mahrez’in yerini doldurması için Leicester’a gitmişti. Fakat Premier Lig için yeterli fizik güce bir türlü ulaşamadı ve geçen sezonu Fiorentina’da geçirdi. Ghezzal, 20’sinden beri Fransız futbolunda dikkat çeken, potansiyeliyle büyük transferler yapan ama 28’inde hâlâ patlama yapamamış bir forvet. Beşiktaş Ghezzal için de bir fırsat kapısı olabilir.

YORUM YAZ