MENÜ

İlk yarılar neden çöpe atılır?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sanırım Kasımpaşa maçının bitiminde yazdığım cümleyle yazıya başlamak en doğrusu. ‘Janssen dönmüşken Fenerbahçe’nin 62. dakikadan sonraki oyunu sürdürülebilir hale getirilemez mi?’ diye sormuştum. Aykut hocanın cevabı yine aynı oldu; ‘Önce fizik, sonra yetenek.’ Aykut Kocaman’ın kendince doğruları var ve buna saygı duyulması gerektiğini defalarca dile getirmiş biri olarak yazıyorum. Güçlü bir ‘Kadıköy oyunu’ inşaa edememenin sebebi Aykut hocanın doğru gördüğü bazı tercihler aslında. Bursa’ya karşı sezonun en kritik maçına bu kadar üretemeyen bir oyuncu grubuyla başlamak, Valbuena ve Janssen’i sadece acil durumda sahaya sürmek gibi tercihlerden bahsediyorum. Bu sadece dünün meselesi değil. Bursa maçının da ilk 45 dakikası çöpe gitti. İkinci yarıda Valbuena’dan sonra Fenerbahçe’nin hücum düzeni değişti. Ama Janssen’in girmesi için golün yenmesi mi gerekti? Her şeye rağmen Bursaspor maç boyunca önemli bir direnç koydu sahaya.

Gecenin sorusu

Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı birçok maç hatırlıyoruz, ilk yarılarını çöpe attığı. Bu bir kural mı?

Maçın starı

Titi harika bir maç çıkardı. Bursaspor adına direncin simgesiydi. 60’da Giuliano’nun hızlı hücumunda topu öyle bir kesti ki; savunmacılara ders olarak okutulur. 83’te tartışmalı bir kartla atılsa da sahanın en iyisiydi.

Maçın olayı

Maalesef bizim futbola bakış açımız sorunlu. Sow’un kendi kalesine attığı gol maçtan fazla konuşuldu, daha da konuşulacak. Kimse de empati yapayım demez.

Kısa mesaj

Fenerbahçe kalan iki maçını da kazanırsa Şampiyonlar Ligi’ni garantileyecek. Bunun için 34. hafta sonunda İBFK’yi 3’lü değil 2’li averajda yakalaması şart. Zira GS, İBFK, FB’li 3’lü averajda Başakşehir üstün.

YORUM YAZ