MENÜ

İlk golü atmak işi değiştirir

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Başakşehir’i en son 2015’te Mario Gomez’in golleriyle 2-0 yenebilmişti. O günden bu yana ligde rakibine diş geçiremiyor. Abdullah Avcı takımına 2016 oyun yazılımını yüklediğinden beri oynanan son 4 maçın 3’ünü Başakşehir kazandı.

Haberin Devamı

Şenol Güneş bu sezon Genk, Fenerbahçe ve Rize maçlarını diğerlerinden biraz farklı oynadı. Baskıyla kazanılan toplar ve rakip kaleye direkt hücumlar özellikle Burak geldikten sonra Güneş’in oyun portföyünde önemli bir yer edindi.

Başakşehir 1-0’a oynar

Başakşehir şartlar ne olursa olsun bildiğini uygulayan, topu alan, zor kaybeden ve 1-0’a oynayan bir takım. İlk golü attığı hemen her maçta bazen sıkıcı bulunsa da oyunu tutmayı başarabilmiş bir ekip. Beşiktaş’ın Başakşehir’e karşı ilk golü bulması tüm senaryoyu değiştirir.

Sol taraf değişmeli

Güneş’in Rize’de 7-2 kazanan kadroda sol kenarı değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Visca’ya karşı Caner-Ljaiç ile kalmanın bedeli ağır olur. Şenol hoca, Medel’i üçlü savunmanın solunda tutup, Lens’i kanat beki gibi kullanırsa hem Ljaiç’i merkeze getirebilir, hem de Güven-Burak baskısıyla Başakşehir’i düzeninin dışına çıkarabilir.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Ljajiç’i kenarda değil merkezde yüzü kaleye dönük topla buluşturmak Beşiktaş için senaryoyu netleştirir. Visca, eğer Caner sol bek oynarsa koridoru etkin kullanır, Beşiktaş ceza sahasına en çok giren oyuncu olur.

Kısa mesaj

Beşiktaş, Başakşehir ‘2016 oyun yazılımı’nı yüklediğinden beri rakibini yenemedi. Yeni bir tez, yeni bir oyun gerekiyor. Güneş’in Beşiktaş dönemindeki en sıra dışı maçını izleyebiliriz.

YORUM YAZ