MENÜ

İlhan Palut'un planı kusursuz işledi

Abone Ol Google News

Geçen hafta salı günü geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Ahmet Çalık’ı rahmetle anarak yazıya başlamak isterim. Maç öncesi göz yaşlarının sel olduğu anma töreninin ardından başlama vuruşu yapıldığında futbolcuların kendilerine gelmesi sanırım 10 dakika kadar sürdü. Konyaspor, yine bildiği topa sahip olma oyununu oynayarak az top kaybı yapmaya çalıştı. Zira Demirspor’un Vargas ve Yunus gibi iki hızlı kanat forvetiyle son haftalarda rakiplerini zor duruma düşürdükleri gerçeğini iyi analiz etmişler. İlk yarıda oldukça tempolu Konyaspor’un sete yerleşerek baskılı bir pozisyon futbolu oynamaya çalıştığı, Adana Demirspor’un da kaptığı topları hızlı taşıdığı senaryoyu izledik.

Haberin Devamı

Baskı golü getirdi

İkinci yarıyla birlikte Konyaspor akınlarını sıklaştırmaya başladı, peş peşe tehlikeli pozisyonlar üretti. Hele bir pozisyon var ki, Alper iki kez üst üste çizgiden topu çıkararak Demirspor’u maçın içinde tuttu. Ne var ki, Konyaspor’un baskısı birkaç dakika sonra golü getirdi. Guilherme usta işi bir kornerle savunmayı çaresiz bıraktı, Rahmanovic topu ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Koltuğu korudu

Konyaspor maçın genelinde topa sahip olan, rakip kaleye daha yakın oynayan ve pozisyon üreten taraftı. Adana Demirspor ise ilk yarıda rakip kaleye 10 kez şut denemesine rağmen ikinci 45’te daha çok Konyaspor’un top kayıplarını hızlı hücumlara dönüştürmeyi planladı. Cezalı İlhan Palut’tan yoksun oynamasına rağmen hocasının planını kusursuz işleten Konyaspor ikincilik koltuğundaki yerini korudu.

YORUM YAZ