MENÜ

İkisi bir arada

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Sergen Yalçın geldikten sonra gözle görülür derecede oyununu geliştirmese de büyük takım karakterini geri kazanma yolunda adım attı. Şimdi asıl merak edilen Sergen Yalçin’ın hücuma ne şekilde dokunacağı...

Haberin Devamı

Rize’ye karşı müthiş Ljajic performansının ardından bunun sürmesi beklenirdi. Zira sahada Sergen Yalçın’ın futbolculuğuna en benzeyen o gibiydi. Gaziantep maçındaki Boateng’in santrfor arkası formu sanırım Yalçın’ın kafasında farklı fikirler yaratabilir.

Kenarlar en büyük sorun

Beşiktaş hücumunun en büyük sorunu kanat forvetlerin fazla çizgiye basarak oynamaları. Yalçın’ın Diaby ve N’Koudou’dan iki maçta istediğini aldığı söylenemez. Topa daha nitelikli sahip olmak için Boateng ile Ljajic’in aynı anda sahada oldukları bir düzen görebiliriz.

Beşiktaş, ligin topla en çok oynayan takımlarından biri olmasına rağmen rakip kaleye attığı şut sayısında ilk 5’in içine bile giremiyor. Bu ciddi bir sorun elbette. Ve Sergen hocanın düzeltmesi gereken birinci sorun. O yüzden Ljajic-Boateng’in birlikte oynaması çözüm olabilir.

Haberin Devamı

Elneny ve Ruiz başrolde

Beşiktaş için Gaziantep maçının ikinci yarısında 12 şutun atıldığı oyun ideale yakındı. Elneny ve Ruiz’in başrolde olduğu bu düzen iki bekin hücumu genişletmesini sağlıyor ve forvetleri içeri sokabiliyor.

N’Koudou ve Diaby’den birinin kulübede olması Ljajic ve Boateng gibi kaleyi seven iki yeni şutörle Beşiktaş en büyük sorunundan kurtulabilir.

YORUM YAZ