MENÜ

Hızlı olmalıyız

Abone Ol Google News

Dünya Kupası 2022 Kasım-Aralık aylarında Katar’da yapılacak. UEFA’dan 13 takımın katılacağı düşünüldüğünde 10 grubun birincileri doğrudan katılacak kalan 3 takım ise grup ikincileri ve Uluslar Ligi'nden gelecekler arasında oynanacak Play-Off karşılaşmaları neticesinde belirlenecek. O yüzden Hollanda maçı liderliğimizi sürdürmemiz açısından büyük önem taşıyor. Gruplara başlarken Hollanda ve Norveç’i yenmemiz bizi bugün liderliğe taşımış olsa da, Letonya ve Karadağ’la berabere kalmak işimizi tahmin edilenden daha çok zora soktu.

Haberin Devamı

İhtimal yüksek...

Hollanda, Frank de Boer’in yerine Van Gaal gibi bir tecrübe abidesini Milli Takım’ın başına getirdi. De Boer’in başını yakan 3’lü savunmadan 4’lüye döndüler. Norveç ile berabere kalıp Karadağ’ı bozguna uğrattılar. Biz Amsterdam’a 1 puan farkla lider gidiyoruz. Beraberlik ve yenilgi halinde, Norveç’in Cebelitarık ile oynadığı düşünüldüğünde liderliği kaybetme ihtimalimiz yüksek.

Uzun zaman oldu

Şenol Güneş, EURO 2020’den bu yana mental olarak formsuz, bunu Karadağ maçında da fazlasıyla gösterdi. Hollanda’ya karşı klasik 4-1- 4-1’inden vazgeçmesini beklemiyoruz, çünkü hoca o taktiksel esnekliği yitireli uzun zaman oldu. Hollanda oyuna hükmetmeyi beceren bir takım olduğundan ilk maçta olduğu gibi topu alacaktır. Görünen o ki; geride bekleyip hızlı forvetlerle rakibin zaaflarına oynayacağımız bir planla oynayabiliriz. Şenol hocanın böylesi bir deplasmanda Kenan’ın savunma katkısından vazgeçmesi kolay görünmese de Cengiz’in karşı kanadında Kerem’i kullanmamız tahmin edilenden daha çok işe yarayabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ