MENÜ

Her puan Kartal'a yazar

Abone Ol Google News

Fenerbahçe sezonun ikinci yarısında İsmail Kartal ile futbolunu çok geliştirdi. Yenilmezlik serisini 11 maça çıkardı, üst üste 7 maçtır kazanıyor. İsmail Kartal ise maç başına 2,40 puan ortalama yakalayarak döneminin lideri olmayı başardı. İsmail hoca, böyle devam ederse alacağı her puanla yönetimin üzerindeki baskıyı biraz daha artıracak. Zira geçen hafta Jorge Jesus görüşmesinin kamuoyuna yansıması Gaziantep FK maçının basın toplantısında İsmail Kartal'ın modunu yükseltmişe benziyordu. Ali Koç’un koltuğa oturduğunda ilk icraatının Aykut Kocaman'la yolları ayırmak olması, Emre Belözoğlu'nun takımı yükselterek yaptığı sezon bitirişine rağmen Pereira'nın tercih edilmesi, camiayı İsmail Kartal'a yaklaştırıyor olabilir. Fenerbahçe'nin insan kaynağından yetişmiş bir ismin teknik direktörlük koltuğunda bu kadar istatistik yapması ve başarı sağlaması, hoca tercihi konusunda yönetimin üzerindeki baskıyı Kartal lehine artıracaktır. O yüzden Kartal'ın alacağı her puan Fenerbahçe yönetimi üzerindeki baskıyı artıracaktır.

Haberin Devamı

Yeni hocanın riskleri

Haberin Devamı

İsmail Kartal, Samuel ve Ferdi'den iyi bir 4’lü savunma beki performansı alıyor. Crespo ile Zajc'ı yükseltti, Serdar Dursun'u rakip blokların arasında top almaya yönelterek santrforun oyun kurulumundaki rolünü belirginleştirdi. Pereira dönemi yüzüne bakılmayan Mert Hakan takımın dinamizm kaynağı, sıra gelmeyen İrfan Can ise bugünün süperstarı olmayı başardı. İsmail hoca kadroyu en arkadan öne kadar yükseltmişken yeni gelecek kariyerli bir yabancı hocanın transfer beklentisi yeni bir takım kurulumu gerektirebilir. Bu da mali açıdan Fenerbahçe’yi yıpratabilir. İsmail Kartal’ın kalması halinde Serdar Dursun'un önüne daha kaliteli bir uluslararası santrfor ile oyunun gelişimi sürebilir. Bu tarafından bakınca da camianın Kartal'a sıcak olmasının gerekçeleri anlaşılabilir.

Rossi ve Zajc fark yaratır

Beşiktaş, Valerien Ismael döneminde 3-4-3 ’ü stoperleri orta yayda kullanarak oynuyor. Bu da kaleci Ersin’in oyun metrajını uzatıyor. Fenerbahçe'nin Kartal dönemi en iyi uyguladığı planların başında; Rossi'nin rakip savunma arkasına yaptığı koşular ve Zajc'ın ikinci santrfor alanlarına rahat ulaşması geliyor. Beşiktaş'ın zaafı sayılacak detaylar Fenerbahçe'nin avantaj listesinde yer alıyor. Bu yüzden Altay-Rossi pas iletişimi bile büyük önem kazanıyor. Serdar Dursun ile Mert Hakan'ın ön alan baskısından çıkışları Zajc'a açılacak kanallar anlamına geleceğinden Beşiktaş'ın uzun metrajlı oyun modeli Fenerbahçe'nin işini tahmin edilenden daha da kolaylaştırabilir.

YORUM YAZ