MENÜ

Hedef yine zirve

Abone Ol Google News

Fenerbahçe 26 Temmuz’da Zimbru maçıyla açtığı kontağı kapatmadan iki cephede birden dolu dizgin yoluna devam ediyor. İsmail Kartal ve futbolcuları müthiş bir formla ilerliyorken sahada her şeyi kusursuza yaklaştırdıklarını söylemek mümkün. Sadece son 10 günde oynadıkları 3 lig maçında 10 gol atıp hiç gol yemediler, Başakşehir ve Çaykur Rizespor maçlarında ise futbol zirvelerine çok yaklaştılar. Bugün Spartak Trnava karşısında da bu zirveyi zorlamaları bekleniyor. İsmail Kartal’ın sahip olduğu oyuncu grubuna forma adaletini hissettirmesi büyük bir kazanım. Kartal’ın, Dzeko’yu oyun bağlantılarında kullanması ve derine kadar indirmesi, Szymanski ile İrfan Can’dan büyük katkı alması, Fred’in oyun aklını yüklenmesi, Becao ile Djiku’nun uyumu, Livakoviç’in kalesinde güven vermesi gibi bir çok olumlu detaydan bahsetmek mümkün.

Haberin Devamı

Ana plan Dzeko ama...

İsmail Kartal’ın kafasındaki ana plan santrforu Dzeko ama Konferans Ligi’nde Batshuayi’yi diri tutmak isteyecektir. Ligde tüm maçlara Dzeko ile başlamış olsa da Konferans Ligi’nin 11’inde Batshuayi’yi görmüştük. Belçikalı forvetin sadece Trnava deplasmanında değil Konferans Ligi grup aşamasının tamamında başlangıç kadrosunda olması beklenebilir.

Haberin Devamı

Uyum için rotasyon şart

Fenerbahçe bu sezon kaliteli ve geniş bir kadro kurdu. İsmail Kartal’ın, Trnava deplasmanında Ryan Kent, Oosterwolde, Joshua King, Mert Hakan, Crespo ve Batshuayi gibi oyuncuları tercih etme ihtimali yüksek. Çünkü ligde yedek bekleyen oyuncu grubunun ana kadroyla uyumlu ilerlemesi için gerek şartlardan biri formanın kendine geleceğini bilmesidir. Oynadığı futbola ve oyuncu grubunun sahaya koyduğu karaktere bakarak hedefin mart ayı sonrası olduğunu söylemek abartı değil.

YORUM YAZ