MENÜ

Hayata dönüş

Abone Ol Google News

Cocu’nun Trnava gibi zayıf bir rakibe karşı denediği her şey, pazar günü Başakşehir maçında kolay kolay cesaret edemeyeceği değişimler içeriyor. Mesela Benzia’yı kenarda oturtmak ne futbolla ne mantıkla izah edilebilir. Benzia santrfordan devşirme bir 10 numara ve ceza sahasına girmiyor diye onu kesmek gerçeği yansıtmaz. Trnava karşısında Slimani’nin iki golüyle kazanmak Benzia’sız oyunun işe yaradığı anlamına gelmez. Ama 75’e kadar 3-1-4-2 oynayan Fenerbahçe’de Frey’in, Ayew’in, Eljif’in çabaları ve Slimani’nin bitiriciliği gecenin en büyük kazanımlarıydı. Frey gölgede kalsa da koşu pistlerindeki tavşan atlet gibiydi. Gol atmak için değil Slimani’yi oynatmak için sahadaydı sanki. Her şeyi Slimani yaptı ama Frey’in çabası da takdire değerdi. Jailson ilk kez merkezde Topal’sız oynadı. Pas kalitesi Mehmet Topal’dan üstün, çok daha sert bir oyuncu ama hücumda daha iyisini yapabilirdi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Cocu, Başakşehir karşısında da Benzia’yı ceza sahasına az giriyor diye keser ve 3-1-4-2 oynayabilir mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Slimani çok çalıştı, çok aradı ve iki gol buldu. Sahanın en iyisi, gecenin adamıydı.

Maçın olayı

Fenerbahçe’nin tam 22 faulle maçı bitirmesi. Jailson merkezde tek oynadığında sert yüzünü gösterdi. 6 faulle sahanın en çok faul yapanıydı.

Kısa mesaj

Cocu için oyundan ziyade skor önemliydi ve Trnava galibiyeti can suyu oldu. Fakat yineliyorum, Fenerbahçe bu tip maçları kaliteyle kazanır, mücadeleyle değil

YORUM YAZ