MENÜ

Hangi Arda'yı göreceğiz?

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın Gomis’ten bu yana ciddi bir santrfor krizi var. Kim gelirse gelsin o pozisyondaki boşluk kapanmıyor. O yüzden yeni planlamada Fatih Terim’in önceliğinin forvet olacağını düşünüyorum. Falcao sakatlıktan başını kaldıramadığı için verim alınamadı ama eğer Kolombiyalı kalacaksa Diagne’nin kulübede oturma ihtimali zayıflar. Bu durumda Diagne’nin satılması ya da kiralanması gündeme gelecektir. Falcao 34 yaşında ama kalite olarak Diagne ile kıyas kabul etmez. Eğer Falcao sağlıklıysa üzerine plan kurulmasını isteyecektir. Sanırım Fatih hoca da bu seçeneği tercih edecektir.

Haberin Devamı

Belhanda satılmalı

Faslı orta sahanın Galatasaray günleri kendi adına kötü geçmiyor. Montpeiller günlerinde daha defansif oynamasına rağmen çift hanelerde gole ulaşan Belhanda’nın Nice’te Balotelli ile forvetteki uyumu dikkat çekiciydi. Fakat Galatasaray’da forvet değil orta saha karakteriyle oynadığı için beklentileri karşıladığı söylenemez. Belhanda son kontrat sezonuna giriyor ve Galatasaray’ın ondan para kazanabilmesi için son şansı. Belhanda’ya teşekkür edip iyi bonservisle satmak iki tarafın hayrına olacaktır.

Haberin Devamı

Daha atlet sağ bek

Galatasaray hem sağ hem sol bekte iki iyi hücumcu bekle oynadığı için öncelik savunma olamıyor ve ters kademeden pozisyon yiyordu. Mariano’nun gidişini biraz buna yorabiliriz. Yoksa ligin en iyi hücum eden sağ bekini göndermenin izahı zor. Anladığım kadarıyla Fatih hoca sağ beke geri koşuları daha güçlü, savunma yönü kuvvetli daha atlet birini istiyor. Kaldı ki bu bölgeye Omar Elabdellaoui’nin takviye edilmesi bekleniyor.

Emre için hazırlık

Galatasaray’ın en kritik hamlesi Emre Kılınç olacak. Sivas’ta sol ve sağ forvette izlediğimiz Emre alan isteyen hızlı bir oyuncu. Zaten Fatih hocanın Mariano’yu gönderip sol beke Umut Meraş’ı istemesinin sebeplerinden biri de Emre’nin geliyor oluşu. Emre’nin iyi bir hazırlık dönemi geçirmesi gerekiyor. Çünkü halihazırda Galatasaray Arda Turan’ı aldı, Babel geri döndü, Feghouli de şimdilik kadrodayken, ekstra çaba sarfetmesi şart. Fatih hoca Emre’ye hazırlanıyorsa Emre’nin planın parçası olmak için iki kez hazırlanması gerekecek.

Lider mi kayıp mı?

Arda Turan Galatasaray için zor bir transfer. Arda’nın bize hangi halini izleteceğini kestirmek güç. Atletico’da topa karşı pozisyon alan Arda’yı mı, Barcelona’da topa sahip olan Arda’yı mı yoksa Başakşehir’deki kayıp Arda’yı mı? Doğrusu ben de merakla bekliyorum hangisini izleyeceğimi. İyi senaryoda Arda takımın sahadaki lideri olabilir. Ama bunun için Arda’nın yüzde 20’lerden yeniden 100’e çıkması, oyuncuya yeniden lider olduğunun hatırlatılması gerek. Ama bu tamamen Arda’ya bağlı. Arda’nın tüm Galatasaray’ı dönüştüğüne ikna etmesi şart.

YORUM YAZ