MENÜ

Gustavo'suz plan zorlayıcı olur

Abone Ol Google News

Sadece Fenerbahçe değil zirvedeki tüm takımlar için önemli bir maç oynanacak Trabzon’da. Erol Bulut’un topa daha az temas ederek kaleye gitmeye endeksli futbol tarzı ile kadronun bu felsefeyle uyumsuzluğu şimdilik Trabzonspor deplasmanındaki en büyük handikap. Göztepe maçını saymazsak Hatay, Galatasaray ve Karagümrük maçlarında yine yüzde 50 ve altında topa sahip olan Fenerbahçe için Trabzon deplasmanında baskılı bir pozisyon futbolu beklenmeyebilir. Sanırım bu da kimseyi şaşırtmaz.

Haberin Devamı

Gustavo yoksa Ozan da yok!

Sakat olan Gustavo’nun oynayıp oynamaması bu maçın senaryosunu belirleyecek unsurların başında geliyor. Şayet Brezilyalı orta saha yoksa onun görevini Ozan üstlenmek zorunda kalacak. Bu sezonun iyi performanslarından biri olduğu ve bunu genelde arkasında Gustavo varken gerçekleştirdiği düşünüldüğünde Ozan’a Bakasetas’ı perdeleme, ikinci topları aldırmama görevi düşecek gibi duruyor. Bu aslında Ozan’ı sınırlayan, hücum aksiyonlarından ve dikine driplinglerden alıkoyan bir durum. Gustavo olmadığında Fenerbahçe orta sahasının düşme gerekçesi de bu zaten.

Haberin Devamı

Thiam ve Mesut oynar

Erol Bulut’un forvet rotasyonunda seçenekleri fazla gibi görünebilir. Trabzon’da şayet yine topun karşısında pozisyon alınacaksa Thiam’ın sahada olması ve hatta santrforda kalması doğru bir tercih olabilir. Ligin en formda stoper tandemlerinden birine karşı forvet baskısı hayat kurtaracak kadar önemliyken Thiam’ı bekletmek senaryoyu negatif etkiler. Mesut Özil henüz fizik olarak hazır görünmüyor olsa da ‘büyük maçlar büyük futbolcularla kazanılır’ felsefesini hiç bir teknik adam göz ardı edemez. Mesut, Göztepe maçını fiziki olarak zor bitirmiş olabilir ama Fenerbahçe’nin Trabzon deplasmanında onun zekasına, pas kalitesine ve hücum yeteneklerine çok ihtiyacı var.

YORUM YAZ