MENÜ

Gün hesap günü!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için kabus gibi geçen bir sezondu şüphesiz. Ama her şeye rağmen 34. haftada alınacak 3 puan ligi 6. sırada bitirmek anlamına geliyor. Sarı- Lacivertli ekip Antalyaspor’u Kadıköy’de yendiği takdirde, Konyaspor Akhisar’ı mağlup etse bile ikili averajda önde olduğu için ligi 6. sırada tamamlayacak. Öte yandan Antalya için de Avrupa Ligi hedefi hala canlı duruyor. Elbette bunun için Yeni Malatya’nın Bursaspor karşısında puan kaybetmesi gerekecek. Antalyaspor, geçen hafta Malatya’yı 3-0 yenip ikili averajı lehine çevirdiği için puan eşitliğinde Avrupa’ya giden taraf olacak.

Haberin Devamı

Önemli bir fırsat

Fenerbahçe’nin averajı bu maça çıkarken -2. Dolayısıyla bu 90 dakika Ersun Yanal ve öğrencilerinin bir çok olumsuz detayı düzeltmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. Fenerbahçe’de Skrtel’den Valbuena’ya kadar çok fazla sakat oyuncu var. Buna rağmen Ersun Yanal’ın elinde sahaya süreceği yeterli oyuncu grubu mevcut.

Ön plana kim çıkar?

Eljif Elmas cezası sebebiyle Erzurum deplasmanında oynamamıştı. Orta sahada yokluğu hissedildi. Sezona veda maçında Elmas’ın ön plana çıkma ihtimali yüksek.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe bu sezon 33 haftada kalesinde 43 gol gördü. Süper Lig’de 18 takımlı ve üç puanlı sisteme geçilen 1994/95’ten bu yana daha fazla gol yediği tek sezon 1999/2000 (44).

Kısa mesaj

Fenerbahçe’nin yeni sezon planlamasına bugünden başlaması şart. Ersun Yanal ve öğrencileri Antalya’yı yenip 46 puana ulaşma ve ligi 6. bitirme şansını iyi kullanmalı.

YORUM YAZ