MENÜ

Gösterişli değil, dengeli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lens, hücum planlarında 1. faktör. Onu kimse geçemez. Karavaev ise ana kraliçeye erzak taşıyacak işçi arı. Dengeli bir kanat oyuncusu. Volkan Şen’in yapamadıklarını 2 hazırlık karşılaşmasında yaptı.

Karavaev transferi Fenerbahçe için kadro genişletme operasyonudur. Üzerine plan yapılacak oyuncu değil ama planın parçası olabilen bir karakter. Denizli ve Partizani maçlarındaki performansları bunun göstergesi. Advocaat’ın hücum planında Lens 1. faktör. Onu kimse geçemez, Karavaev ise ana kraliçeye erzak taşıyacak işçi arı. Dengeli bir kanat oyuncusu.

Piyango ona çıktı!

Ukrayna futbolu için Karavaev’in de içinde bulunduğu 92 jenerasyonu önemli kaynak. Fakat Karavaev’in hayattaki en büyük şanssızlığı Yarmolenko (89) ve Konoplyanka (89) gibi iki dominant kanat oyuncusuyla aynı dönemde futbol oynuyor olması. Onları geçmek kolay değil ama Advocaat ona bu kapıyı açabilir. Şu an her şey Ukraynalı’nın istediği gibi ilerliyor. Yılbaşı piyangosu ona çıkmış gibi. Önce Fenerbahçe’ye transfer oldu. Sonra Volkan Şen sakatlandı, Sow ise Senegal ile Afrika Kupası’na gitti.

Formaya yakın

Elinde Alper, Stoch ve Aatif gibi alternatifler olsa da Advocaat’ın Karavaev’i Partizani maçında 11 başlatması Adana karşısında formanın habercisi. Volkan’ın atak sonlandırma konusundaki eksikleri onu ilk yarının kara listesine sokmuştu. Karavaev bu konuda daha garantici ve oyalanmadan kaleye gidiyor. Advocaat’ın Volkan’dan aylardır beklediği şeyi sadece iki hazırlık maçında yaptı. O yüzden Adana maçında formaya çok yakın.

YORUM YAZ