MENÜ

Galatasaray-Icardi benzerliği

Abone Ol Google News

25 Temmuz’da Zalgiris maçlarıyla kontak açan Galatasaray form tutma sürecinde kalitesiyle hiç maç kaybetmeden Antalya deplasmanına kadar geldi. Bu zaman zarfında kadroya sonradan katılan yıldızlar da yavaş yavaş takımın parçası olmaya başlayınca Galatasaray kalitesini formuyla birleştirdi. Nitekim Ankaragücü’ne karşı sadece 2-1 kazanmış olsa da acayip bir üstünlük kuran Okan Buruk ve öğrencileri, Manchester deplasmanında United’ı 3-2, peşinden de Antalya’yı rakibinin evinde yendi.

Haberin Devamı

Form ile kalite birleşiminin kusursuz yansımalarından biri şüphesiz Mauro Icardi. Arjantinli ceza sahası içinde topa büyük bir sihirle dokunuyor ve her dokunuş bir şekilde istatistik defterine işleniyor. Duran topta Davinson Sanchez’e yaptığı asist göz kamaştırıcıyken, kendi attığı gol klasının göstergesiydi. Oysa ki, Icardi yaz döneminde hem transferi geç bittiği hem de eşinin rahatsızlığından dolayı Galatasaray ile ön hazırlık kampı yapmamıştı. Sezon başı fazla kilolarından dolayı bir beden büyük forma giymek zorunda kalsa da bugün takımın en formda futbolcusu olmuş durumda. Aslında Galatasaray’ın bizzat kendisi Icardi gibi. Formda değilken kalitesiyle kazanıyordu, bugün hem formda hem kalitesiyle kazanmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Davinson Sanchez sağ stopere geçtiğinden beri Galatasaray savunması boyut değiştirdi. Atletizmi, yüksek top başarısı ve elbette doğru pas tercihleriyle büyük fark yaratıyor. Manchester deplasmanına yaptığı iki asistle damga vurması bir yana, top kendine gelmeden çabuk düşünüp karar vermesiyle blok kıran paslara imza atması Okan Buruk açısından paha biçilemez.

YORUM YAZ