MENÜ

Galatasaray ağır favori

Abone Ol Google News

Yaptığı transferlerin gelir gelmez performans vermesi, eskilerin formlarını yükseltmeleri Fatih Terim’in işini kolaylaştırıyor. Split, Hırvat Ligi'nin ilk 3'üne oynayan bir takım. Dolayısıyla Galatasaray bugün maçın ağır favorisi.

Haberin Devamı

Geçen sezon kaçırılan şampiyonluğun ve Şampiyonlar Ligi'nin ardından Galatasaray lige de Avrupa'ya da çok iyi başladı. Yaptığı transferlerin gelir gelmez performans vermesi, eskilerin formlarını yükseltmeleri Fatih Terim'in işini kolaylaştırıyor. Galatasaray hala merkeze transfer yapmak için arayışlarını sürdürürken Taylan'ın 6 numaradaki olağanüstü gelişimi, Belhanda'nın yükselişi gibi pozitif unsurlarla Hajduk Split'i konuk ediyor. Split, geçen sezon Tudor’un çalıştırdığı, Hırvat Ligi'nin ilk 3’üne oynayan bir takım. Dolayısıyla Galatasaray bugün maçın ağır favorisi. Hajduk yüksek ihtimal kadro zaaflarından dolayı savunmayı önceleyen, geçiş oyunu üzerine plan kurup savunma arkası koşularla zaaf arayan bir anlayışa sığınacak. O yüzden Galatasaray'ın topa nitelikli sahip olması, ön alandaki top kaybını minimumda tutması gerekecek.

Haberin Devamı

Yük arka dörtlüde

Terim, Neftçi maçına bakarak Diagne ile başlayabilir ve bunu sezon boyunca sürdürebilir. Böylelikle iki iyi santrforunu da sıcak tutabilir. Diagne de Falcao da sezona müthiş başladılar. Senegalli, Falcao'ya göre daha kolay top kaybettiği için rakip savunma arkası koşulara ekstra çalışacaktır. Galatasaray'da Saracchi sakat ama Linnes solda Elabdellaoui sağda rakibin hızlı hücumlarına karşılık verebilirler. Marcao oyun kurulumunda müthiş işler çıkarıyor, Luyindama da sezona iyi başladı. Bu ikili beklerden yeterli atletizm desteği alabilirse Galatasaray daha rahat bir maç oynar.Galatasaray 3 günde bir maça göre programlı ilerliyor. Fatih hoca Bakü'deki rotasyonun benzerini bugün Split’e karşı kullanacaktır. Başakşehir maçına başlayan değil, bitiren kadronun 11'de ağırlıkla kullanılması yüksek ihtimal.

YORUM YAZ