MENÜ

Futbol kadar atletizm!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe ligdeki ilk 7 takım içerisinde kalesinde en çok gol gören ekip. Erol Bulut, bundan önceki kariyerinde takımlarının az gol yemesiyle ön plana çıkmış bir teknik direktördü. Zira 2018-19 Yeni Malatyaspor ile 15. hafta sonunda kalesinde gördüğü 15 golle Başakşehir’in ardından en az gol yiyen takım, geçen sezon da Alanyaspor ile (14 gol) Galatasaray’ın peşinden savunması en az sorun yaşayan takımın hocası olmuştu.

Haberin Devamı

Yusuf’un motivasyonu

Erol Bulut’un Fenerbahçe döneminde en zayıf karnının savunma olması kadro genişliğine bakıldığında şaşırtıcı doğrusu. Stoperde geniş bir rotasyona sahip ama istikrarlı bir tandem kurmakta hayli zorlanıyor. Bu istikrarsızlık başta Gustavo ve Altay olmak üzere savunmanın belini büküyor. Kasımpaşa ligin hızlı takımlarından biri. Hücum planları forvetlerinin koşu kaliteleri üzerine kurulu. Yusuf Erdoğan kariyerinin iyi sezonlarından birini yaşıyor ve özellikle büyük maçlarda rakip savunmayı hızıyla alt etmek için ekstra motive oluyor.

Geri koşular belirler

Haberin Devamı

Kasımpaşa’ya karşı bu sezon maç kazanan takımların yaptığı ortak plan ön alanda kaybedilen toplar sonrası geri kazanma süresini kısa tutmak. Yoksa Kasımpaşa Yusuf, Hodziç, Hajradinoviç gibi hızlı forvetlerle topu kaleye hızlı getirip Koita ile bitiriyor. Fenerbahçe’nin Kasımpaşa’ya karşı planı da bunun üzerine kurulacaktır. Gustavo’nun karantinadan yeni çıktığı düşünüldüğünde merkezde Sosa-Pelkas ve Mert Hakan’ın rolleri daha belirgin olacağa benziyor. Zira Fenerbahçe’de bu üçlünün top kayıpları ne kadar az olursa oyun planı o kadar lehine işler.

Mert Hakan’a ekstra görev

Erol Bulut, Kasımpaşa karşısında forvetlerinden futbol kadar atletizm performansı da talep edecektir. Bu yüzden Thiam ve Valencia ile başlama ihtimali yüksek. Sezonun tartışılan performansına sahip olsa da Thiam’ın geri koşularda arkasındaki beki desteklemesi Fenerbahçe savunmasının ana senaryosu olabilir. Geçen sezon Sivasspor’da ön alanın her bölgesinde oynayan Mert Hakan için de Kasımpaşa maçı ekstra görevlerle dolu olacağa benziyor. Zira top kayıplarından sonra geri kazanım süresini kısaltma konusunda Mert Hakan’ın rolü hayli belirgin olmak zorunda.

YORUM YAZ