MENÜ

Fransa turu, Nijerya saygıyı kazandı

Abone Ol Google News

Fransa, turnuvanın açılış maçında Honduras'ı yenerken hücumda çok sallanmıştı. Benzema'nın golünden sonra rakip 10 kişi kalana kadar maçı koparamadılar.

Haberin Devamı

Fransız futbol kamuoyunda en eleştirilebilir kurum Milli Takım teknik direktörlüğüdür. Bunu ben değil L'Equippe'in yazı işleri müdürü söylemişti yakın geçmişte. Fransa 98'de Aime Jacquet'yi, 2000 Roger Lemerre'i, 2004'ten sonra her turnuvada Raymond Domenech'i yerden yere vurmalarının başka izahı olamazdı herhalde.

Fransız futbolunun altın jenerasyonundan olan Didier Deschamps da Samir Nasri'yi almadığında aynı tepkilere maruz kaldı. Zira Nijerya karşısında Fransızların en çok ihtiyaç duyduğu oyuncu modeliydi Nasri. Kilit açıcı oyuncu eksikliğini yaşıyorlar, yaşamaya da devam edeceğe benziyorlar.

Nijerya'ya karşı Olivier Giroud'u önde, Benzema'yı da solda başlatarak hücum hattında iki santrfor karakterli oyuncuyla zenginlik yaşayacağını düşündü Fransız hoca. Valbuena'nın sağdan gidip, Ahmed Musa-Oshaniwa'ya kurduğu üstünlüğü Benzema solda Odemwingie ve Ambrose'ye kuramadı. Giroud-Griezman değişikliğine kadar da oyunda Benzema'nın eksikliğini hep hissetti Fransa.
Oyunun iki tane net kırılma anı vardı: 1. Matuidi'nin Önazi'nin bileğine basmasına kırmızı kartın çıkmaması 2. Giroud-Griezman değişimi sonrası Benzema'nın doğma büyüme pozisyonu olan santrfora geçmesi.

Haberin Devamı

Fransa, Nijerya'yı elese de Afrika temsilcisinin oynadığı futbol tüm dünyanın saygısını kazanmaya yetti.

Turnuvada son 16 takımın 8'i Amerika kıtasından, 6'sı Avrupa, 2'si de Afrika'dandı. Şu ana kadar çeyrek finale 3 Latin, 2 de Avrupalı kaldı. Son Dünya Kupası'nda yarı finale gelindiğinde 4/3 Avrupalıydı, tek Latin ise Uruguay'dı. 1962'den beri Dünya Kupası Amerika ile Avrupa kıtaları arasında hep sırayla alınmış. Ta ki 2010'a kadar. İspanyollar kupanın iki kez üst üste Avrupa'da kalmasını sağlamış. bu turnuvada da Fransa, Hollanda gibi Avrupalılar çeyrek finale kadar geldi. Bakalım Brezilya, Kolombiya, Arjantin kupayı tekrar kıtalarına taşıyabilecek mi?

YORUM YAZ