MENÜ

Forvette kim oynamalı?

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, Zenit deplasmanına önemli bir avantajla gidiyor. Fakat ortada küçük bir sorun var; Fenerbahçe için gol yememek gol atmaktan daha zor! 22 lig maçında sadece 6 kez kalesini gole kapayabildi ve hala eksi 6 averajda. Ersun Yanal’ın Zenit deplasmanında taktiksel bir esnekliğe imza atması kaçınılmaz. Soldado ve Dirar listede yok. O yüzden Ersun Yanal’ın elinde 3 tane seçenek var. İlki kağıt üzerinde santrfor görünen ilk isimle yani Slimani’yle başlamak. Bu en kolayı. İkincisi Slimani’den daha da kötüsü Frey’i ilk 11 başlatmak. Ya da tüm bunları bir kenara bırakarak Ayew’i santrfor oynatmak.

Haberin Devamı

Attığı gol yanıltmamalı

Fenerbahçe için Slimani, kulüp tarihinin en kötü santrforu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kadıköy’deki ilk Zenit maçında gol atmış olması bence Yanal’ı yanıltmamalı. Çünkü Slimani sezon başından beri başkanından taraftarına kadar o kadar çok insanı yanılttı ki, artık Yanal’ın buna bir dur demesi kaçınılmaz. Slimani’nin yerine Ayew’le başlamak topun Fenerbahçe’de kalması, 3. bölge etkinliğini artırması adına düşünülebilecek ilk ve en önemli çözümmüş gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Ayew, Slimani'nin önünde

Yanal, Konya maçında Ayew’i Zajc’ın değil Slimani’nin yerine alıp bir ön prova yapmadığına eminim ki çok pişmandır. Ayew kadrodaki en esnek oyuncuların başında. Sol bek dahil bir çok pozisyonu rahatlıkla oynayabilmesi onu daha da kıymetli yapıyor. Ayew’in yüksek top becerisi, zamanlaması ve kalitesi bugünün Slimani’sinin hayli önünde. Fenerbahçe, Ersun Yanal’dan sonra ‘top bende’ oyunu oynamanın derdinde. Savunma bu kadar dağınıkken en mantıklı seçenek bu. Zaten Zenit deplasmanında top bende oyunu için Ayew, Valbuena, Moses’ın birlikte sahada olması top kayıplarını azaltmak adına önemli.

YORUM YAZ